DOLAR 34,2968 0.37%
EURO 37,5187 -0.02%
ALTIN 2.908,490,67
BITCOIN 20990510.69725%
İstanbul
22°

AZ BULUTLU

12:56

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Türkiye'den gönderilen konteyner evler Bosna Hersek'teki sel bölgesine ulaştı | Dış Haberler
11 okunma

Türkiye'den gönderilen konteyner evler Bosna Hersek'teki sel bölgesine ulaştı | Dış Haberler

Bosna Hersek'teki sel felaketinin ardından Türkiye'den gönderilen konteyner evleri taşıyan 5 tır, afet bölgesine ulaştırıldı

ABONE OL
Ekim 11, 2024 07:46
Türkiye'den gönderilen konteyner evler Bosna Hersek'teki sel bölgesine ulaştı | Dış Haberler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bosna Hersek’te 4 Ekim’de yaşanan şiddetli yağışlar nedeniyle meydana gelen seller, birçok insanın evsiz kalmasına neden oldu. Türkiye, bu felaketin ardından evlerini kaybedenlere yardım göndermeye başladı. Konjic ve Jablanica’da sel nedeniyle evleri yıkılan Bosna Hersekliler için 5 tır dolusu yaşam malzemesi ve konteyner gönderildi.

Türkiye’nin Saraybosna Büyükelçisi Sadık Babür Girgin, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Yardımcısı Hamza Taşdelen ve Konjic Belediye Başkanı Osman Catic, Türkiye’den gelen konteynerlerin teslim edilmesi sırasında hazır bulundu.

Büyükelçi Girgin, sel felaketinin haberini aldıktan hemen sonra Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Bosna Hersek ekibinin bölgeye giderek incelemelerde bulunduğunu belirtti. Kendisinin de TİKA ekibiyle birlikte ilk gün sel bölgesine gittiğini söyleyen Girgin, “Kanton yetkilileriyle görüştük, aynı gün AFAD ekibi geldi. Sahada ilk yardım sağlayanlar Türkiye oldu. Bu, kardeşliğimizin bir göstergesidir. Türkiye’de deprem olduğunda Bosna Hersek’ten yardım malzemeleri gelmişti. 2014’te Bosna Hersek’te meydana gelen depremde de TİKA ve AFAD bölgeye gelmişti. Bugün ise yardımımızın ilk kısmı teslim edildi.” dedi.

Girgin, gelen yardımları yerel yetkililere teslim edeceklerini ve selden etkilenen Bosna Herseklilerin daha iyi koşullara kavuşacaklarını belirtti.

AFAD Başkan Yardımcısı Hamza Taşdelen, yardım çağrısını beklemeden Bosna Hersek’e geldiklerini ve sel bölgesinde incelemeler sonrasında ihtiyaçları belirlediklerini ifade etti. Sel bölgesine gelen konteynerleri kuracaklarını belirten Taşdelen, “Bu konteynerler yaşam konteyneri. İçlerinde klima, ısıtıcı, buzdolabı, yataklar, mutfak setleri de mevcut, tam teşekküllü bir ev. Tabii ölenler geri gelmez ama Bosna halkının yaralarını bir nebze olsun sarabilmek, onların yanında durmak çok önemli. Büyükelçiliğimiz, TİKA’mız, Kızılay’ımız hep beraber el ele verip, bu operasyonu organize ettik. Sevkiyatımızın ilk partisi olan 5 tırımız alana indi. Toplamda 31 tırlık bir sevkiyat, 30 tanesi konteyner taşıyor ve 1 tırımız da jeneratör gibi diğer malzemeleri taşıyor.” diye konuştu.

Taşdelen, Bosna Hersek ile kurdukları gönül bağının sınır tanımadığını ve en kısa zamanda evleri yıkılanlar için yeni bir yaşam alanı oluşturulacağını belirtti.

Konjic Belediye Başkanı Osman Catic, Türkiye Cumhuriyeti’ne selden etkilenen Bosna Herseklilere çok hızlı bir şekilde yardım ettiği için teşekkür etti.

Catic, “TİKA, Büyükelçilik, AFAD ve tabii ki burada ziyarette bulunan Bakan (Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu) ilk anlarda sahadaydılar. Hemen ardından somut yardım geldi. Yardım etmek isteyen herkese çağrım, Türkiye Cumhuriyeti’nin yaptığı gibi, devletin kurumları aracılığıyla çalışmalarıdır. Bu şekilde yardım, ihtiyacı olanlara en hızlı şekilde ulaşacaktır.” dedi.

*Haberin görselleri AA tarafından servis edilmiştir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP