DOLAR 34,1179 0.28%
EURO 38,1109 0.12%
ALTIN 2.875,141,64
BITCOIN 2144318-0.60707%
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

05:17

SABAHA KALAN SÜRE

Türkiye’de ilk kez uygulanan son jenerasyon osseointegrasyon protezi ile hayata tutundu
12 okunma

Türkiye’de ilk kez uygulanan son jenerasyon osseointegrasyon protezi ile hayata tutundu

ABONE OL
Eylül 8, 2024 10:43
Türkiye’de ilk kez uygulanan son jenerasyon osseointegrasyon protezi ile hayata tutundu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Libya’da asker olarak görev yapan ve 2018 yılında sağ bacağını kaybeden Mundır Ali Mustafa Alweheshi, Türkiye’de uygulanan son jenerasyon osseointegrasyon protezi sayesinde yeniden yürümeye başladı.

İSTANBUL – Alweheshi, Türkiye’ye tedavi için geldiğinde ilk olarak bacağı 10 santim uzatıldı ve klasik bir soket protez takıldı. Ancak bu protezle yalnızca 5 dakika ayakta kalabiliyordu ve ağrıları giderek artıyordu. Bu nedenle, Türkiye’de ilk kez uygulanan osseointegrasyon protez operasyonu için tekrar Türkiye’ye geldi.

Operasyon, Medipol Sağlık Grubu’ndan Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Adnan Kara tarafından başarıyla gerçekleştirildi. Kara, Alweheshi’nin daha önce kullandığı soket protezin yürüme süresini sınırladığını, cilde temas eden yerlerde yaralara neden olduğunu ve sürekli çıkarmak zorunda kaldığını belirtti. Osseointegrasyon protezi, Alweheshi’nin kısa süre içinde ayağa kalkıp desteksiz olarak yürümesini sağladı.

Doç. Kara, osseointegrasyon protezinin her hastaya uygulanabilir olmadığını, özellikle yara yerinde iyileşme sorunu olmayan hastalar için uygun olduğunu söyledi. Bu protezin ülkemizde yeni jenerasyon olarak uygulanan ilk örnek olduğunu ve Türkiye’de bir ilk olma özelliğini taşıdığını vurguladı.

Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzmanı Doç. Dr. Mehmet Ağırman, Alweheshi’nin uzun bir süre klasik protez kullandıktan sonra kemik içi protez ile başarılı bir rehabilitasyon süreci geçirdiğini belirtti. Ağırman, hastanın kademeli olarak ağırlık taşımaya başladıktan sonra desteksiz yürümeye başladığını ve artık uzun mesafeler yürüyebildiğini söyledi.

Alweheshi, operasyondan sonra hayatının tamamen değiştiğini ve yeni protezini kendi ayağı gibi hissettiğini ifade etti. Eskiden yaşadığı zorlukları artık yaşamadığını ve sosyal hayatına devam edebildiğini belirtti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Sağlık

Operasyon Türkiye Sağlık Güncel Libya

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP