Dijital dönüşümün hız kazandığı günümüzde, firmaların, özellikle de KOBİ’lerin dijital teknolojilere uyum sağlamaları ve bu alandaki yeteneklerini geliştirmeleri büyük önem taşıyor. Bu sayede, büyümelerinin sürdürülebilirliği sağlanacak ve rekabet güçleri artacaktır.
Yapay zeka, dijital dönüşümün lokomotifi olarak kabul ediliyor. Bu alanda Türkiye’nin gücünü artırmak için yeni stratejiler geliştiriliyor. Yapay zeka alanına özgü araştırma merkezlerinin sayısı artırılacak ve bu merkezler arasında iş birliği teşvik edilecek. Yapay zeka araştırmacılarının hesaplama altyapılarına erişimleri kolaylaştırılacak ve uluslararası iş birlikleri desteklenecektir.
Yapay zeka ekosistemini canlandırmak amacıyla çağrılar yayınlanacak ve desteklenen projelerin sonuçları diğer firmalarla paylaşılacak. Bu sayede, Türkiye’nin yapay zeka alanındaki bilgi birikimi artacak ve ekosistem daha da güçlenecektir.
Yapay zekanın güvenli ve etik bir şekilde kullanılmasını sağlamak için yasal düzenlemeler yapılacak. Hedef, Avrupa Birliği Yapay Zeka Tüzüğü ile uyumlu bir mevzuat oluşturmaktır.
ODTÜ’nün çip merkezi sağlıkta 9 kritik alanda yerli çip üretiyor: Türkiye bilimde çığır açacak
Dijital dönüşümün temel yapı taşlarından biri olan çip endüstrisi, stratejik öneme sahip. Bu nedenle, çip üretiminden 5G teknolojilerine, uydu geliştirmeden bulut bilişime kadar birçok alanda gelişim hedefleniyor. Verimliliği artırmak ve dijital dönüşümü hızlandırmak için kurulan "yetkinlik ve dijital dönüşüm merkezleri"nin (model fabrikalar) altyapısı tamamlanacak ve yeşil dönüşüme yönelik yeni hizmetler sunulacak.
Çip endüstrisinin AR-GE, tasarım, üretim ve ticarileştirme kabiliyetlerini güçlendirmek için çeşitli destek mekanizmaları uygulanacak. Bu sayede, Türkiye’nin çip alanındaki rekabet gücü artacak ve yerli üretim teşvik edilecektir.
5G ve sonraki nesil iletişim teknolojilerinin gelişimi için yol haritası oluşturulacak. Bu kapsamda, yeni nesil iletişim teknolojilerinin ülkemizde yaygınlaşması için gereken adımlar atılacak.
Uydu geliştirme ve pazarlama faaliyetleri koordine edilecek ve nano, mikro ve mega takım uydu gibi yeni teknolojilerde AR-GE ve ürün geliştirme çalışmaları desteklenecek. Bu sayede, Türkiye’nin uzay teknolojilerindeki gücü artacak ve yeni iş alanları yaratılacak.
KOBİ’lerin ihtiyaç duyduğu bilişim hizmetleri, esnek, özelleştirilebilir ve açık kaynak kodlu çözümlerle karşılanacak. Bu sayede, KOBİ’lerin dijital dönüşüm yolculukları desteklenecek ve dijitalleşmelerine katkıda bulunulacaktır.
Konuşan yerli yük taşıma aracı: Gözünü Avrupa pazarına çevirdi! Zorlu arazi koşullarında yük taşıyabiliyor
Siber saldırı başlamadan haberleri oluyor
GENEL
54 dakika önceGENEL
54 dakika önceGENEL
55 dakika önceGENEL
56 dakika önceGENEL
56 dakika önceGENEL
57 dakika önceGENEL
1 saat önce