DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 21557190.26908%
İstanbul
23°

PARÇALI BULUTLU

05:19

SABAHA KALAN SÜRE

Türkiye Temel Bilimler Araştırma Vakfı Başkanı Dr. Şadi Yazıcı: Temel Bilimler İnsanlığın Geleceğini Şekillendiriyor
12 okunma

Türkiye Temel Bilimler Araştırma Vakfı Başkanı Dr. Şadi Yazıcı: Temel Bilimler İnsanlığın Geleceğini Şekillendiriyor

ABONE OL
Eylül 3, 2024 08:48
Türkiye Temel Bilimler Araştırma Vakfı Başkanı Dr. Şadi Yazıcı: Temel Bilimler İnsanlığın Geleceğini Şekillendiriyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

40. Türkiye Fizik Kongresi’nde konuşan Türkiye Temel Bilimler Araştırma Vakfı Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, temel bilimlerin insanlığın ilerlemesinde kilit rol oynadığını vurguladı. Yazıcı, temel bilimlerin mühendislik ve tıp gibi uygulamalı alanların temelini oluşturduğunu ve bilim insanı yetiştirmenin ülkemizin ve dünyanın geleceğine büyük katkılar sağlayacağını ifade etti.

Türk Fizik Derneği tarafından düzenlenen 40. Uluslararası Fizik Kongresi Bodrum’da başladı. Kongreye katılan bilim insanları, akademisyenler ve öğrenciler Herodot Kültür Merkezi’nde buluştular. Kongre, TFD 9. Fizik Öğrencileri Kongresi ve Şenliği, TFD 3. Bir Fizik Doğa Olayının Görüntülenmesi Fotoğraf Yarışması ve Parçacık Hızlandırıcıları ve Dedektörleri Yaz Okulu gibi etkinlikleri de içeriyor. Kongreye katılan Dr. Şadi Yazıcı, konuşmasında fizik, kimya, biyoloji ve matematik gibi temel bilimlerin insanlığın gelişimi için vazgeçilmez olduğunu belirtti. Yazıcı, bu bilimlerin uygulamalı alanların temelini oluşturduğunu ve dünyayı değiştirme ve dönüştürme potansiyeline sahip olduğunu vurguladı.

“Bilim, akıl duyusuyla geleceği şekillendiriyor”

Dr. Yazıcı, konuşmasında insanın dünyayı beş duyusu ile algıladığını ancak bu duyuların ötesinde bir “akıl duyusu” olduğunu ifade etti. “İnsanlar beş duyusuyla dünyayı algılarlar, fakat bu duyuların ötesine geçen bir içsel duyumuz da vardır. Bu duyuyu aklımızla işleriz ve bilimin değiştirici, dönüştürücü gücüyle geleceği şekillendiririz” dedi.

“Amacımız, zeki ve kabiliyetli gençleri faydalı bilim insanları olarak yetiştirmek”

Dr. Yazıcı, Türkiye Temel Bilimler Araştırma Vakfı’nın amacını da açıkladı. Vakıf, temel bilimlere odaklanan bir üniversite kurmayı hedefliyor ve bu amaçla 32 sanayici ve 15 akademisyenle iş birliği yapıyor. “Vakıf olarak amacımız, Türkiye’de temel bilimlere dayalı, spesifik bir üniversite kurarak zeki ve kabiliyetli gençleri ülkemize ve dünyaya faydalı bilim insanları olarak yetiştirmektir” dedi.

“Bilimin gücüne ihtiyacımız var”

Dr. Yazıcı, temel bilimlerin insan hayatını kolaylaştırdığını ve daha iyiye götürdüğünü vurguladı. “Temel bilimler olmadan tıp ve mühendislik gibi uygulamalı bilimler olmaz. Bilim, insanoğlunun doğayla mücadelesini mümkün kılar ve refah seviyesini artırır. Bu refah düzeyinin sürdürülebilmesi için bilimin gücüne ihtiyacımız var” diye ekledi.

“Temel bilimler insanlığın geleceği için vazgeçilmez”

Dr. Yazıcı, “Biz bilim insanı yetiştirerek de ülkemize, insanlığa ve aslında dünyaya fayda sağlayacak olan yeni bilim insanları yetiştirmek çabasıyla hep birlikte çalışıyoruz” diyerek, bilimsel çalışmaların ve temel bilimlerin, insanlığın geleceği için vazgeçilmez olduğunu belirtti. – İSTANBUL

Bilim İnsanı Türkiye Güncel Eğitim Yerel

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP