DOLAR 34,2906 0.16%
EURO 37,0922 -0.36%
ALTIN 3.028,620,57
BITCOIN 23162261.07725%
İstanbul
18°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

Türkiye Kültür Yolu Festivali İzmir’de Başladı
7 okunma

Türkiye Kültür Yolu Festivali İzmir’de Başladı

ABONE OL
Ekim 27, 2024 09:49
Türkiye Kültür Yolu Festivali İzmir’de Başladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İzmir Valisi Süleyman Elban, 26 Ekim – 3 Kasım tarihleri arasında düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivali’nin açılışında yaptığı konuşmada, İzmirlilerin 9 gün boyunca sanat ve kültüre doyacağını belirtti. Festivalin, İzmir’in somut ve soyut kültürel mirasını hem Türkiye’ye hem de dünyaya tanıtma fırsatı sağlayacağını vurgulayan Elban, “İlimizin hem somut hem soyut, kültürel mirası, kültürel varlığı da bu vesileyle hem ülkemiz kamuoyuna hem de dünya kamuoyuna tanıtılmış olacak” dedi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen festivalin açılışı, İzmir Kültür ve Sanat Fabrikası’nda gerçekleştirildi. Vali Elban, açılış öncesinde fabrikadaki sergileri gezerek sanatçılarla görüştü.

Elban, konuşmasında festivalin 4 yıl önce Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından başlatıldığını ve bu yıl 15’incisinin düzenlendiğini hatırlattı. Festivalin Avrupa Kültür Festivalleri Birliği’ne üye olduğunu ve 58 noktada 300’e yakın etkinliğe ev sahipliği yapacağını söyledi. Opera, resim sergileri, konserler ve atölye çalışmalarının yer alacağı festival etkinliklerinin, İzmir’in çeşitli noktalarında gerçekleştirileceğini belirten Elban, “9 gün boyunca İzmirli hemşerilerimiz kültüre sanata, sanatçıya ve her türlü sanatsal etkinliğe doyacaklar” dedi.

‘FESTİVAL SONRASINDA 3 GÜN KONSERLER DEVAM EDECEK’

Kültür ve Turizm Bakanlığı Türkiye Kültür Yolu Festivali Koordinatörü Selim Terzi ise, festivalin İzmir’den sonra Antalya’da sona ereceğini ve 12 gün boyunca İzmir’de devam edeceğini belirtti. Terzi, festivalin hem İzmirliler hem de çevre illerden gelen ziyaretçiler için gastronomi, antik kentler ve sanat alanları gibi çeşitli deneyimler sunacağını söyledi.

Haber: Yağmur ÖNGÜN – Kamera Can ÇUBUKÇUOĞLU / İZMİR,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kültür Ve Turizm Bakanlığı Yerel Haberler Kültür Sanat Festival Türkiye Kültür Turizm Güncel Sanat İzmir

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.