DOLAR 34,1127 0.27%
EURO 38,1065 0.11%
ALTIN 2.860,211,10
BITCOIN 21652051.94179%
İstanbul
21°

PARÇALI BULUTLU

16:14

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Türkiye Kültür Yolu Festivali Çanakkale’de Renkli Etkinliklerle Devam Ediyor
12 okunma

Türkiye Kültür Yolu Festivali Çanakkale’de Renkli Etkinliklerle Devam Ediyor

ABONE OL
Eylül 9, 2024 07:48
Türkiye Kültür Yolu Festivali Çanakkale’de Renkli Etkinliklerle Devam Ediyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye Kültür Yolu Festivali’nin dokuzuncu durağı olan Çanakkale’de, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın organizasyonuyla çeşitli etkinlikler düzenlendi. Troya Müzesi Etkinlik Alanı’nda “Mitolojik Hikayeler: Troya Atı” adlı bir gösteri sergilendi. Bu gösteri, ziyaretçilere Troya’nın efsanevi hikayelerini ve Troya Atı’nın tarihini keşfetme fırsatı sundu.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi İÇDAŞ Kara Yusuf Kongre Merkezi’nde, Wolfgang Amadeus Mozart’ın ünlü operası “Sihirli Flüt”ten uyarlanan bir çocuk operası sahnelendi. “Sihirli Flüt (Tamino’nun Rüyası)” adlı bu çocuk operası, Çanakkaleli minik izleyicileri büyüledi.

Ünlü komedyen Gökhan Ünver, aynı mekanda gerçekleşen stand-up gösterisiyle izleyicilere keyifli anlar yaşattı. Gökhan Ünver’in esprileri, salonda kahkaha dolu bir atmosfer yarattı.

“İskenderin Kenti: Aleksandreia Troas” etkinliği kapsamında, Aleksandreia Troas kazısında çalışan arkeologlar tarafından ören yeri gezisi düzenlendi. Bu gezi, katılımcılara antik kentin tarihini ve kazı çalışmalarını yakından gözlemleme fırsatı tanıdı.

Parion Kazı Alanı’nda da, antik kentte uzun yıllardır çalışmalar yürüten arkeologlar tarafından bir gezi gerçekleştirildi. Katılımcılar, arkeologlardan antik kentin tarihini ve kazı çalışmalarını dinlediler.

Anadolu Hamidiye Tabyası Çocuk Etkinlik Alanı’nda kurulan “Çocuk Köyü”, renkli aktiviteler, atölye çalışmaları, sahne gösterileri, tiyatrolar, oyun alanları ve daha birçok etkinlikle minik misafirlerini ağırlamaya devam etti. Çocuk Köyü, çocukların eğlenceli ve eğitici vakit geçirmesini sağladı.

Festivalin sekizinci gününde, “Kral Şakir” ve “Orman Karıştı” adlı çocuk tiyatro gösterileri çocukları eğlendirdi. Bu gösteriler, çocukların hayal dünyasını besleyerek unutulmaz anlar yaşamasını sağladı.

Çocuklar ayrıca Mehmet Akif Ersoy İl Halk Kütüphanesi’nde gerçekleşen “Metin Özdamarlar ile Geçit Vermez Çanakkale” etkinliğine katılarak tarih bilinci kazandılar. Bu etkinlik, çocuklara Çanakkale Savaşı’nın önemini ve kahramanlıklarını anlatarak tarih bilincini aşılamayı amaçladı.

Her şehirde amatör sesleri halkla buluşturmayı hedefleyen “Sen de Söyle” yarışmasının üçüncüsü Çanakkale’de yoğun bir katılımla gerçekleşti. Kent merkezindeki alışveriş merkezinde kurulan “Sen de Söyle” kabininde şarkılarını kaydeden adaylardan iki finalist belirlendi. Bu yarışma, amatör şarkıcıların yeteneklerini sergilemelerine ve müzik dünyasına adım atmalarına olanak sağladı.

Onlarca amatör şarkıcının katıldığı yarışmanın finalinde, sağlık personeli İzelcan Göksu ve müzik öğretmeni Hakan Güder finale kalmayı başardı. Bu iki yetenekli finalist, on binlerce kişinin karşısında performanslarını sergilediler.

Yarışmanın finali, Berkay konseri öncesinde Anadolu Hamidiye Tabyası Açık Hava Sahnesi’nde halkın oylarıyla belirlendi. İzelcan Göksu, “Begonvil” adlı şarkısını, Hakan Güder ise “Endamın Yeter” adlı şarkısını seslendirdi.

1827 oyun kullanıldığı yarışmada, yüzde 61,5 oy oranıyla İzelcan Göksu birinci seçildi. Göksu, birinci seçildikten sonra alkışlar eşliğinde tekrar sahneye çıkarak birinci olduğu şarkıyı seslendirdi.

Sanatçı Berkay, Çanakkale Kültür Yolu Festivali kapsamında Anadolu Hamidiye Tabyası Açık Hava Sahnesi’nde konser verdi. Alanı dolduran on binlerce Çanakkaleli, Berkay’ın şarkılarına eşlik ederek coşkulu bir atmosfer yarattı.

Katılımcılar, Troya Müzesi’nin bahçesinde, zeytin ağaçlarının huzurlu atmosferinde yoga yaparak farklı bir deneyim yaşadılar. Yoga etkinliğine yoğun ilgi gösteren Çanakkaleliler, bu etkinlik sayesinde hem bedenlerini hem de ruhlarını dinlendirme fırsatı buldular.

Festival kapsamında Çanakkaleliler, Troya Müzesi’nde yoga etkinliğinde bir araya geldiler. Farklı bir deneyim yaşayan katılımcılar, etkinliğe büyük ilgi gösterdiler.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Kültür Ve Turizm Bakanlığı Kültür Sanat Festival Türkiye Turizm Kültür Sanat Müzik

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP