DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 21592590.45032%
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

05:18

SABAHA KALAN SÜRE

Türkiye İş Bankası Müzesi ‘İş’in 100 Yılı’ Sergisiyle Yeniden Açılıyor
15 okunma

Türkiye İş Bankası Müzesi ‘İş’in 100 Yılı’ Sergisiyle Yeniden Açılıyor

ABONE OL
Ağustos 24, 2024 07:48
Türkiye İş Bankası Müzesi ‘İş’in 100 Yılı’ Sergisiyle Yeniden Açılıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye İş Bankası Müzesi, kapsamlı bir yenileme sürecinden sonra kapılarını yeniden açıyor. 24 Ağustos Cumartesi günü ziyaretçilerine “İş’in 100 Yılı” sergisiyle buluşan müze, 100. kuruluş yıl dönümünü kutlayan bankanın hikayesini gözler önüne seriyor. Belgeler, fotoğraflar, filmler ve koleksiyon parçaları eşliğinde, bankanın geçmişten bugüne uzanan yolculuğu anlatılıyor.

Eminönü’ndeki tarihi binasında 2007’den beri hizmet veren Türkiye İş Bankası Müzesi, 100. yılını kutlamak için modern bir sergileme düzeniyle yenilendi. Açıldığı günden bu yana 2 milyon 600 bin ziyaretçinin ağırladığı müze, 135 binden fazla öğrenciyi atölye ve etkinliklerde ücretsiz olarak misafir etti. Beş ay süren yenileme çalışmalarının ardından 24 Ağustos’ta kapılarını yeniden açan müze, pazartesi günleri hariç her gün ziyaretçilerini ağırlıyor. 100. yılına özel olarak 26 Ağustos Pazartesi günü de ziyarete açık olacak.

‘BANKANIN TEKNOLOJİ VE DÖNÜŞÜM HİKAYESİNİ YEPYENİ BİR TEKNİKLE ANLATMAYI ARZU ETTİK’

İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Suat Sözen, müzenin geçmişten bugüne yolculuğunu şöyle anlatıyor: “1892’de İstanbul Postanesi olarak inşa edilen binamız, 1923’te İş Bankası’nın İstanbul şubesi olarak hizmet vermeye başladı. Bölgenin İstanbul ticaretinin merkezi olması, ithalat, ihracat ve ticaretin yoğun olduğu bir ortam yaratmıştı. 2004 yılında binayı müze olarak kullanmak üzere kapattık ve 2007’de Türkiye İş Bankası Müzesi olarak açtık. 2007’den bu yana 2 milyon 600 bin ziyaretçi ağırladık. Sadece 135 bin kişi, burada düzenlediğimiz bütçe, tasarruf ve matematik atölyelerini ziyaret eden ilkokul öğrencilerinden oluşuyor. 2007’den bu yana yeni fotoğraflar, belgeler ve arşivler edindik. 100. yılımıza girerken hikayemizi daha iyi anlatabileceğimiz bir yol aradık. İş Bankası’nın kuruluş hikayesini, bankanın teknoloji ve dönüşüm hikayesini yepyeni bir teknikle anlatmayı arzu ettik. Bu amaçla bu sergiyi açtık.”

‘MÜZENİN ÖYKÜSÜNÜ MODERN BİR ŞEKİLDE ANLATMAK İSTEDİK’

Daha önce birçok güzel sergiye ev sahipliği yaptıklarını belirten Sözen, “Bugün bu sergide ilk kez görülecek olan fotoğraflar yer alıyor. Bir kısmı koleksiyonerlerden, bir kısmı da İş Bankası ailelerinden geldi. Binlerce fotoğraf arasından seçilen bu fotoğraflar, bulunduğu dönemi ve o anki duyguları anlatıyor. Aslında bu sergi, Cumhuriyet Dönemi’nde kurulduğu için ülkenin iktisadi tarihini ve bankanın müşterileriyle olan hikayesini anlatıyor. Ülkenin gelişim sürecini de anlatan bir sergiyi bugün açmış bulunuyoruz. Müzenin öyküsünü modern bir şekilde anlatmak istedik. Modernleşme, dijitalleşme, sosyal sorumluluk gibi farklı konular da yer alıyor. Okuldaki gençlere yönelik farklı konularda tasarruf, bütçe, finansal okuryazarlık gibi konularda da atölye çalışmalarımız var. Müzemiz çok işlek bir yerde. Buraya gelen herkesin uğramasını isteriz. Umarım bundan sonra da böyle yoğun ziyaretçi ağırlarız.” dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

İş Bankası İş Bankası Ekonomi Sanat Kültür Finans Kültür Sanat Ekonomi Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP