DOLAR 34,1868 0.11%
EURO 38,2501 -0.05%
ALTIN 2.933,860,62
BITCOIN 22125762.07421%
İstanbul
25°

AÇIK

05:25

SABAHA KALAN SÜRE

Türkiye güzeli İdil Bilgen, atandığı Yayladere’de göreve başlamadı
4 okunma

Türkiye güzeli İdil Bilgen, atandığı Yayladere’de göreve başlamadı

ABONE OL
Eylül 25, 2024 11:43
Türkiye güzeli İdil Bilgen, atandığı Yayladere’de göreve başlamadı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

2024 Miss Turkey güzellik yarışmasının birincisi olan İdil Bilgen, Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu bir doktor. Yarışmanın ardından, Bilgen’in doktorluk kariyerine devam etmek istediğini ve onkoloji alanında uzmanlaşmayı planladığını açıklaması, kamuoyunda tartışmalara yol açtı.

BİNGÖL’ÜN YAYLIDERE İLÇESİNE ATANDI

Sağlık Bakanlığı’nın 118. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü kurası sonucunda Bilgen, Bingöl’ün Yayladere ilçesindeki Toplum Sağlığı Merkezi’ne atandı. 1650 metre rakımda ve Türkiye’nin nüfus bakımından en küçük üçüncü ilçesi olan Yayladere halkı, Bilgen’in bölgeye gelmesini bekliyor.

Türkiye güzeli İdil Bilgen, atandığı Yayladere'de göreve başlamadı

ESNAF VE YEREL HALK TÜRKİYE GÜZELİNİ BEKLİYOR

Yayladere halkı Bilgen’i heyecanla beklerken, esnaf Mehmet Emin Erdem, “Doktor Bilgen’in aramızda olmasını çok istiyoruz. Sağlık çalışanları çok değerlidir ve onu burada görmekten mutluluk duyarız. Kendisine bir kahve ikram etmeyi de sabırsızlıkla bekliyoruz,” dedi.

Esnaf Zülfü Değer ise, “İlçemiz doğası ve insanıyla harika bir yer. Doktorumuzun buraya gelmesi büyük bir ihtiyaç. Şu an sağlık hizmetlerinde ciddi eksiklikler yaşıyoruz; Bingöl’e 108 kilometre veya Elazığ’a 150-200 kilometre yol gitmek zorunda kalıyoruz. Doktor hanımın gelmesi, burada yaşayan insanlar için büyük bir fayda sağlayacaktır. En azından bu güzel bölgeyi tanıma fırsatı bulacaktır,” şeklinde konuştu.

SÜRESİ DOLMASINA RAĞMEN GÖREVE BAŞLAMADI

Miss Turkey 2024 yarışmasında Türkiye Güzeli seçilen ve Sağlık Bakanlığı’nın 118’inci dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü (DHY) kurasında Bingöl’ün Yayladere ilçesine doktor olarak atanan İdil Bilgen, 15 gün geçmesine rağmen görevine başlamadı. Bilgen’in bu süre zarfında herhangi bir başvuru yapmadığı ve göreve başlayabilmesi için İl Sağlık Müdürlüğü’ne 2 ay içinde mazeret dilekçesi verebileceği öğrenildi. Belirtilen sürede mazeret dilekçesi vermemesi durumunda, 6 ayda bir yapılan, bir sonraki Devlet Hizmeti Yükümlülüğü kurasına başvuru yapabileceği bildirildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekim Devrim Manduz – Sağlık

İl Sağlık Müdürlüğü Güzellik Yarışması Güzellik Yarışması Koç Üniversitesi Sağlık Bakanlığı Sağlık Bakanlığı Yayladere Magazin Türkiye Bingöl Bingöl Sağlık Yaşam İdil

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP