DOLAR 34,0867 0.18%
EURO 38,1021 0.06%
ALTIN 2.840,470,41
BITCOIN 21768423.14897%
İstanbul
21°

HAFİF YAĞMUR

12:47

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Türkiye Gençlik STK’leri Platformu Gençlik Liderliği Eğitim Programı İstanbul’da Gerçekleştirildi
12 okunma

Türkiye Gençlik STK’leri Platformu Gençlik Liderliği Eğitim Programı İstanbul’da Gerçekleştirildi

ABONE OL
Ağustos 28, 2024 10:48
Türkiye Gençlik STK’leri Platformu Gençlik Liderliği Eğitim Programı İstanbul’da Gerçekleştirildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye Gençlik STK’leri Platformu (TGSP), gençlerin liderlik yeteneklerini ve organizasyon becerilerini geliştirmeyi hedefleyen Gençlik Liderliği Eğitim Programı’nı (GLEP) düzenledi. 8. GLEP, İstanbul’da Boğaziçi Üniversitesi Kampüsü’nde gerçekleştirildi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın desteklediği program, Türkiye’nin dört bir yanından 70 farklı ilden 250 öğrenciyi bir araya getirdi.

İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Necmettin Bilal Erdoğan, programın 200 ile 300 arasında genci kapsadığını belirtti. Erdoğan, bu eğitimlerin sadece bir hafta sürmesiyle sınırlı olmadığını vurgulayarak, katılımcıların eğitimlerden sonra kendi bölgelerine dönerek öğrendiklerini uygulamaya koyduklarını ifade etti.

Erdoğan, GLEP’te yetişen gençlik liderlerinin yüzlerce çocuğa ve gence dokunacağını vurguladı. Programın Türkiye’nin her yerinden başvurular alınarak düzenlendiğini ve eğitimlerin verimliliğini artırmak için daha yatkın profillerin seçildiğini dile getirdi.

“Buluşacağımız yer sivil toplum kuruluşları”

Erdoğan, katılımcılara yaptığı konuşmada, sivil toplum kuruluşlarının derdi olan insanların sorunlarıyla ilgilenmek için çalışan mecralar olduğunu belirtti. Erdoğan, “Gamsız insanların dertleri olması için bir şeyler yapabiliriz. Dertli olan insanların aktive olması için onları teşvik edebiliriz ve sonunda buluşacağımız yer, sivil toplum çalışmaları ve gönüllülük” dedi.

Erdoğan, karşılığında bir şey beklenerek girilen yollarda insanların heba olduğunu belirterek, “Ancak Rabb’inden mükafatını umarak, bu dünyada karşılığını göremeyebileceğini bilerek, sadece iyiliği çoğaltmak için çalışanlar, sonunda mutlu olacaklar.” ifadelerini kullandı.

Erdoğan ayrıca TGSP’nin sonbaharda bir umre seyahati düzenlediğini ve bu programda Diyanet İşleri Başkanlığı’nın desteğini aldıklarını ifade etti.

“Gençler, gençlik liderleri ve kamp liderleri olabiliyor”

Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Enes Eminoğlu, gençlerle ve sporla ilgili projelerde tüm sivil toplum kuruluşlarını desteklediklerini belirtti. Eminoğlu, Bakanlık bünyesinde ve farklı alanlarda gençlik liderleri eğitim programları olduğunu ve gençlerin bu eğitimlerden sonra hayatlarında birçok şans bulabildiğini söyledi.

AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu Üyesi Mahir Ünal, TGSP’nin bu çalışmasını son derece önemli bulduğunu dile getirdi. Ünal, programın gençlerin bir liderde bulunması gereken özellikleri içselleştirmelerini hedeflediğini ve gençlerin hem sosyalleşme, hem kendilerini tanıma hem de toplum liderleriyle bir araya gelme fırsatı bulduklarını ifade etti.

Programa, GLEP Eğitim Koordinatörü Doç. Dr. Yusuf Alpaydın, TGSP Yönetim Kurulu Başkanı Ali Haydar Ustaosmanoğlu, Boğaziçi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fazıl Önder Sönmez ve Gençlik Hizmetleri Genel Müdürü Enes Efendioğlu da katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

istanbul Gençlik Türkiye Sivil Toplum Etkinlik Eğitim Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP