DOLAR 34,1041 0.22%
EURO 38,1317 0.12%
ALTIN 2.840,700,42
BITCOIN 21574051.81699%
İstanbul
21°

HAFİF YAĞMUR

12:47

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Türk Tatilciler Yunanistan’ın Midilli Adası’na Akın Etti
12 okunma

Türk Tatilciler Yunanistan’ın Midilli Adası’na Akın Etti

ABONE OL
Ağustos 30, 2024 08:55
Türk Tatilciler Yunanistan’ın Midilli Adası’na Akın Etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

30 Ağustos Zafer Bayramı tatilinin hafta sonu ile birleşmesi, Ayvalık’tan Yunanistan’ın Ege adalarına seyahat eden Türk tatilcilerin sayısında büyük bir artışa yol açtı. Özellikle Midilli Adası, Türk tatilcilerin yoğun ilgisiyle karşılaştı.

Ayvalık Deniz Hudut Kapısı önünde, Midilli’ye gitmek isteyen tatilciler, günün erken saatlerinden itibaren kilometrelerce uzayan kuyruklar oluşturdu. Kapıda vize uygulaması nedeniyle, pasaport işlemleri için bekleyen tatilciler, mesai saatlerinden önce içeri alınmaya başladı.

Ayvalıklı turizmciler, 3 günlük tatilin yoğun ilgi gördüğünü belirtti. Midilli Adası’na Ayvalık’tan hızlı feribotlarla ulaşımın kolaylığı, adanın Türk kültürüne yakınlığı ve nispeten uygun fiyatları, tatilcilerin Midilli’yi tercih etmelerinin en önemli sebepleri olarak gösterildi.

Ayvalık-Midilli arasında feribot seferleri düzenleyen bir şirketin sahibi, Zafer Bayramı tatilinin 3 günlük olması nedeniyle yoğun bir talep olduğunu ifade etti. 3 günlük periyotta, yaklaşık 2 bin ile 3 bin kişinin Ayvalık’tan Midilli’ye geçmesi bekleniyor.

31 Mart 2025 tarihine kadar uzatılan kapıda vize uygulamasının, özellikle hafta sonları Midilli’ye geçişlerde yoğunluk yaratacağı öngörülüyor. Yurt dışı harçlarının artmasının Yunan adalarına ilgiyi azaltmadığı, çünkü tatilcilerin çoğunun Midilli’de 2-3 gece konaklama yaptığını belirtiliyor. Ancak, günü birlik geçişlerde harçların yükselmesinin etkisi görülebilir.

Midilli Adası Yunanistan Ekonomi Ayvalık Tatil Ege Turizm Ekonomi Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP