DOLAR 34,0890 0.2%
EURO 38,1501 0.18%
ALTIN 2.846,500,62
BITCOIN 21761542.93726%
İstanbul
21°

HAFİF YAĞMUR

13:03

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Türk Tasarımcı Zeynep Kartal, Moda Dünyasında Fark Yaratıyor
11 okunma

Türk Tasarımcı Zeynep Kartal, Moda Dünyasında Fark Yaratıyor

ABONE OL
Eylül 3, 2024 08:27
Türk Tasarımcı Zeynep Kartal, Moda Dünyasında Fark Yaratıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İngiltere’de yaşayan Türk moda tasarımcısı Zeynep Kartal, 30 yılı aşkın deneyimiyle uluslararası moda dünyasında önemli bir isim haline geldi. 2004 yılında eşi Hamit Özçelik’in işi nedeniyle İngiltere’ye taşınan Kartal, 2009’da kendi markasını kurarak kariyerine yeni bir ivme kazandırdı.

Kartal, İngiltere Parlamento Binası’nda defile düzenleyerek tarihe geçen ilk Türk tasarımcı unvanını kazandı. Ayrıca “Make a Wish”, “Boot Out Breast Cancer” ve David Beckham’ın kurduğu “Kirsty Club” gibi önemli kuruluşlarla iş birliği yaparak sosyal sorumluluk projelerine de destek verdi. 2019 yılında, Londra Moda Haftası’nda, Türkiye’deki Suriyeli sığınmacı kadınlarla beraber tasarladığı koleksiyonu sergiledi. Aynı yıl, III. Sultan Selim’in İngiliz Amiral Nelson’a armağan ettiği elmas çelenkten ilham alarak hazırladığı 2019 İlkbahar/Yaz Koleksiyonu büyük ilgi gördü.

Kartal, “Styled with Thanks” bağış kampanyasına katılan tek Türk tasarımcı olarak biliniyor. Lady Gaga, Kylie Minogue, Bebe Rexha gibi ünlü isimlerle çalışan Kartal, Manchester Moda Festivali’nde “İngiltere’nin En İyi Moda Tasarımcısı” ödülünü kazandı ve Bolton Belediyesi tarafından “Onur Ödülü”ne layık görüldü.

Kartal, Birleşik Krallık’ın 15 yardım kuruluşunu bir araya getiren Afetler Acil Durum Komitesi ile iş birliği yaparak Türkiye’deki depremzedeler için özel bir tişört tasarladı ve 100 milyon sterlinlik bağış toplanmasına öncülük etti. 2021 yılında The Royal Ascot’un ilk Türk Moda Kurulu Başkanı olarak seçildi. Bu görevini sürdürürken genç moda öğrencilerine de ilham veren Kartal, İngiltere Parlamentosu tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde seçilen “100 Güçlü Kadın” listesinde yer aldı.

Zeynep Kartal, eşi Hamit Özçelik ile birlikte iki çocuk yetiştiriyor. Oğulları Emre Özçelik, Londra Kings College’da diş hekimliği eğitimi alırken, Berke Özçelik ise Manchester’da elektrik elektronik mühendisliği bölümünde öğrenim görüyor.

Türk tasarımcının kariyerindeki başarıları ve sosyal sorumluluk alanındaki çalışmaları, moda dünyasında önemli bir iz bırakmaya devam ediyor.

Zeynep Kartal Kültür Sanat Parlamento Londra Genel Dünya Moda

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP