DOLAR 34,1041 0.22%
EURO 38,1317 0.12%
ALTIN 2.840,700,42
BITCOIN 21574051.81699%
İstanbul
21°

HAFİF YAĞMUR

12:47

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Türk Otomotiv Sektörü Almanya’da güçlü bir temsil ile dikkat çekti
5 okunma

Türk Otomotiv Sektörü Almanya’da güçlü bir temsil ile dikkat çekti

ABONE OL
Eylül 15, 2024 09:38
Türk Otomotiv Sektörü Almanya’da güçlü bir temsil ile dikkat çekti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türk otomotiv sektörü, Uludağ Otomotiv İhracatçıları Birliği (OİB) öncülüğünde düzenlenen Automechanika Frankfurt 2024 fuarında Almanya’da yerini aldı. Bu fuar, Türkiye’nin otomotiv sektöründe en büyük ihracat pazarı olan Almanya’da gerçekleştirildi.

OİB’in Ticaret Bakanlığı koordinasyonunda düzenlediği bu fuarda 339 Türk şirketi otomotiv tedarik sanayisi sektörünü temsil etti. 10-14 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilen fuar, Türk firmaları için yeni iş bağlantıları kurma fırsatı sundu.

OİB Yönetim Kurulu Başkanı Baran Çelik, Almanya’nın Türkiye’nin otomotiv ihracatı için son derece önemli bir pazar olduğunu vurguladı. Mevcut pazarlarda elde edilecek büyümelerin değer bazında yüksek tutarlarla ihracatlara yol açacağını ve milyarlarca dolarlık artılar sağlayacağını belirtti.

Almanya’nın otomotiv ürünleri ithalatının yaklaşık 158 milyar dolar olduğunu belirten Çelik, “Ülkenin otomotiv ithalatında en önemli ülkeler Çekya, İspanya, Polonya, İtalya, ABD, Fransa ve Slovakya’dır. Türkiye, yaklaşık 5 milyar dolar ile 15’inci sırada yer alıyor. Başlıca hedefimiz ilk 10’a girmek.” dedi.

Çelik, Almanya’ya yapılan ihracatta otomotiv tedarik sanayi ürünlerinin ilk sırada yer aldığını belirtti. Ana sanayide ise binek otomobiller, çekiciler, otobüs, minibüs, midibüs ve eşya taşımaya mahsus motorlu taşıtlar en fazla ihracat yapılan ürünlerdir.

“Almanya, toplam otomotiv ihracatımızın yaklaşık yüzde 15’ini alırken, tedarik sanayi ihracatımızın yaklaşık yüzde 25’ini alıyor. Avrupa’nın otomotiv merkezi olarak kabul edilen Almanya’ya yönelik ihracatımız son 5 yıldır 4-5 milyar dolar arasında seyrediyor. Bu büyük pazarın otomotiv ihracatçılarımız için önemini uzun yıllar devam edeceğini söyleyebiliriz. Dolayısıyla Almanya’ya yönelik otomotiv ihracatımızı kısa sürede 5 milyar doların üzerine çıkararak istikrarlı bir şekilde artırmayı hedefliyoruz.” diye ekledi.

Kaynak: AA / Sedat Gök – Ekonomi

Uluslararası İlişkiler Baran Çelik Frankfurt Otomobil Almanya Türkiye İhracat Ekonomi Uludağ

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP