DOLAR 34,0713 0.14%
EURO 38,0911 0.01%
ALTIN 2.835,570,24
BITCOIN 21487103.64535%
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

05:17

SABAHA KALAN SÜRE

Türk Kızılay’ın Gençlik Kampı’nda Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı konuştu
12 okunma

Türk Kızılay’ın Gençlik Kampı’nda Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı konuştu

ABONE OL
Ağustos 9, 2024 08:39
Türk Kızılay’ın Gençlik Kampı’nda Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı konuştu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, Türk Kızılay’ın Heybeliada’da düzenlediği “Teknoloji ve İnovasyon” temalı Gençlik Kampı’nda depremzede öğrencilerle buluştu. Yaklaşık 90 öğrencinin katıldığı kampa konuşmacı olarak katılan Gezeravcı, uzay misyonunun ayrıntılarını paylaşırken gençlere ilham verici sözler söyledi. “Kendinize her zaman ‘Bunu benden önce biri yaptıysa ben de yapabilirim’ deyin,” diyen Gezeravcı, gençlere bu hikayenin devamına imza atacağı konusunda cesaretlendirdi. “Size uzaya gitmiş bir Türk’ün hikayesini anlatmıyorum, bu bir varış değil, bir başlangıç hikayesi,” diye ekledi.

Türk Kızılay, 15 yıldır Heybeliada’da düzenlediği Gençlik Kampları ile binlerce gence ulaşıyor. Bu kamplar, gençlerin dayanışma, yardımlaşma ve gönüllülük bilincini geliştirmeyi ve onları alanlarında öncü isimlerle buluşturmayı amaçlıyor. Son iki yıldır deprem bölgelerinden gelen afetzede öğrenciler kamplara öncelikli olarak kabul ediliyor. Bu kapsamda 4-10 Ağustos tarihleri arasında düzenlenen “Teknoloji ve İnovasyon” temalı kampa Malatya ve Osmaniye’den gelen yaklaşık 90 depremzede öğrenci katıldı.

Kamp süresince robotik kodlama, 3D yazıcılarla tasarım, yazılım ve algoritma geliştirme gibi konularda eğitim alan öğrenciler, Alper Gezeravcı ile bir araya geldi. Gezeravcı, Türk Kızılay’a bu etkinliği sağladığı için teşekkür ederek gençlere desteklerini ifade etti. “Bu genç kardeşlerimiz pozitif ayrımcılığı hak eden kişiler,” diyen Gezeravcı, “Sizlerin, yaz döneminde bu güzel kardeşlerimize gelecekte de hatırlayacakları bir deneyim sunmanız için gösterdiğiniz çabaya teşekkür ederim.” dedi.

img

Tenis tarihi böyle vuruş görmedi

img

Yüzlerce kadın, milyarder iş adamından hamile kalmak için sıraya girdi

img

Köpeklere tecavüz edip öldüren timsah uzmanına 10 yıl hapis cezası verildi

“BU HİKAYENİN DEVAMINA İMZA ATACAK OLAN SİZLERSİNİZ”

Gezeravcı, uzay görevine başvurusundan hazırlık sürecine, Uluslararası Uzay İstasyonu’ndaki deneylerden dünyaya dönüşüne kadar Türkiye’nin ilk insanlı uzay misyonunun her aşamasını paylaştı. “Ben önüme zor bir soru konulduğunda kendime ‘Bunu benden önce yapan bir insan evladı varsa ben de yaparım’ derim,” diyen Gezeravcı, gençlere aynı şekilde düşündüklerini hatırlattı. “Zihninizdeki çeldiriciyi bir kenara bırakın. Kimsenin özgüveninizi baltalamasına izin vermeyin. Uzaya gitmek 43 yaşıma kadar benim dahi hayalime alamadığım bir alandı. Artık sizler bunu başkasına ait, uzak, ithal bir hikaye olarak görmeyin. Her tür entelektüel ilgiyi kucaklayın. Hayat bazen öyle sürprizler yapıyor ki, o an hazır olmanız lazım. Size uzaya gitmiş bir Türk’ün hikayesini anlatmıyorum, bu bir varış değil, bir başlangıç hikayesi. Bu hikayenin devamına imza atacak olan sizlersiniz,” diye ekledi.

Sunumun ardından öğrencilerin sorularını yanıtlayan Gezeravcı, doğum günü kamp tarihlerine denk gelen 4 öğrenciyle birlikte hazırlanan pastayı kesti. Gezeravcı, kamp alanındaki teknoloji, görsel sanatlar, halk oyunları, müzik ve spor istasyonlarını gezerken öğrencilerle sohbet etti ve fotoğraf çektirdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Alper Gezeravcı Heybeliada Gençlik Kızılay Türkiye Deprem Uzay Eğitim Teknoloji Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP