DOLAR 33,9942 -0.21%
EURO 38,0583 0.34%
ALTIN 2.827,170,88
BITCOIN 21520824.73106%
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

05:16

SABAHA KALAN SÜRE

Türk Kızılay’dan Spor ve İlk Yardım Temalı Maç
15 okunma

Türk Kızılay’dan Spor ve İlk Yardım Temalı Maç

ABONE OL
Eylül 14, 2024 07:46
Türk Kızılay’dan Spor ve İlk Yardım Temalı Maç
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türk Kızılay, sporda ilk yardım bilincinin önemini vurgulamak için Gençlik ve Spor Bakanlığı ile bir dostluk maçı düzenledi. Maç, ilk yardım konusunda farkındalık yaratmayı amaçlayan Kızılay tarafından, spor yaralanmaları durumunda yapılacak ilk yardımın uygulamalı olarak sergilenmesiyle gerçekleştirildi.

Türk Kızılay, yıllar boyunca düzenlediği etkinliklerle ilk yardımın hayati önemini vurguluyor. Bu yıl ‘Spor ve İlk Yardım’ temasıyla kutlanan Dünya İlk Yardım Günü’nde, Yenimahalle Hasan Doğan Stadyumu’nda Türk Kızılay Futbol Takımı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü Futbol Takımı arasında bir maç düzenlendi. Maç, spor yaralanmalarında kullanılan ilk yardım tekniklerinin canlı bir şekilde gösterilmesiyle dikkat çekti.

“Bu yılki teması, spor ve ilk yardım olarak belirledik”

Kızılay Toplumsal Hizmetler Genel Müdürü Dr. Gazi Alataş, her yıl Eylül’ün ikinci Cumartesi gününü Dünya İlk Yardım Günü olarak tüm dünyada Kızılay ve Kızılhaç tarafından kutlandığını belirterek, “Bugün için özel etkinlikler düzenliyoruz. Türkiye’de, Kızılay ve Kızılhaç’ın belirlediği temayı takip ederek bu kutlamaları gerçekleştiriyoruz. Bu yılki teması, spor ve ilk yardım olarak belirledik. Bugün, Gençlik Spor Bakanlığımızın desteğiyle spor ve ilk yardımı konu alan bir maç düzenleniyor. Bu maç hem spor karşılaşması olacak hem de ilk yardım örneklerinin sergileneceği bir platform olacak.” dedi.

“Herkesin ilk yardım eğitimi almasını istiyoruz”

Göğüs ağrısı, kalp krizi, bacak kırığı ve burun kanaması gibi dört farklı vaka örneğinin ele alınacağını belirten Alataş, “Amaç hem spora destek olmak hem de ilk yardım konusunda farkındalık yaratmak. Bu süreci, Gençlik ve Spor Bakanlığımızla birlikte tüm Türkiye’ye yaygınlaştırmayı hedefliyoruz. İl müdürlüklerimiz ve Kızılay şubelerimiz, bu alanda yoğun faaliyet gösterecek. Spor alanında, antrenörlerden sporculara kadar herkesin ilk yardım eğitimi almasını istiyoruz. Bu bir beklentidir. Çünkü ilk yardımın gerekliliği ve faydaları defalarca ortaya konulmuştur. Umarım bugün düzenlediğimiz gösteri maçıyla başlattığımız bu süreç ülkemiz için hayırlı olur ve yeni bir dönemin başlangıcı olur.” şeklinde konuştu. – ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Gençlik Ve Spor Bakanlığı Gençlik Kızılay Sağlık Dünya Spor

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP