DOLAR 34,2554 0.39%
EURO 37,2015 0.37%
ALTIN 2.988,061,16
BITCOIN 23188811.40909%
İstanbul
14°

PARÇALI BULUTLU

15:55

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Türk Kızılay’dan Genç Kızılay Akademi ile İnsani Yardım Eğitimi
7 okunma

Türk Kızılay’dan Genç Kızılay Akademi ile İnsani Yardım Eğitimi

ABONE OL
Ekim 18, 2024 07:47
Türk Kızılay’dan Genç Kızılay Akademi ile İnsani Yardım Eğitimi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Genç Kızılay Akademisi, Türk Kızılay’ın 156 yıllık deneyimini ve saha uzmanlığını gençlere aktarmak, gönüllülerin insani yardım alanındaki bilgi ve becerilerini geliştirmek için kuruldu. Akademinin tanıtım programı, Rami Kütüphanesi’nde gerçekleştirildi.

Türk Kızılay Genel Başkanı Fatma Meriç Yılmaz, programda yaptığı konuşmada Kızılay’ın gönüllülüğün temelleri üzerine inşa edilmiş bir toplum hareketi olduğunu vurguladı. Gönüllülerin, gençlerin, Kızılay Kadın Teşkilatı’nın, Engelsiz Kızılaycıların, şubelerin ve bağışçıların desteği olmadan Kızılay’ın faaliyetlerini yürütemeyeceğini belirten Yılmaz, “Kızılay, aynı zamanda toplum liderliği rolünü üstleniyor. Stratejik planımızın en temel amacı, afetlere karşı dirençli, güçlü bir toplum inşa etmek için çalışmak.” dedi.

Güçlü bir toplum inşa etmek için dirençliliği artırmanın en önemli yolu olarak eğitimi gösteren Yılmaz, “Genç Kızılay, Kızılay Kadın ekiplerimiz ve Kızılay Akademimiz aracılığıyla toplumsal eğitim programları düzenliyoruz. Bu sene, 2025’ten itibaren bu eğitimleri yüz binlerle değil, milyonlarla ifade edeceğimiz bir seviyeye taşımayı hedefliyoruz.” şeklinde konuştu.

Yılmaz, Genç Kızılay Akademisi’nin geleceğin Kızılaycılarını ve profesyonellerini yetiştirmeyi hedeflediğini vurgulayarak, “Uzmanlık eğitimleri veriyoruz ve sahaya çıktığımızda milyonlara ulaşabilen gönüllü bir ordu oluşturuyoruz. Her yıl Kızılay-Kızılhaç Federasyonu’nda Türk Kızılay, bu alanda birinci seçiliyor. Ancak bu başarının arkasında önemli bir teknik bilgi birikimi yatıyor.” dedi.

Akademi’de 25 kişiyle başlayacak eğitimlerin 9 hafta süreceğini belirten Yılmaz, “İnsani diplomasi eğitimlerinde, bu alanın hangi alanlarda nasıl kullanıldığını, hangi argümanlarla ve ne şekilde etkili olduğunu öğreneceğiz.” dedi.

6 Şubat 2023’teki Kahramanmaraş merkezli depremlerde 80 bin gönüllü ve 2 bin çalışanın bölgeye giderek yardım faaliyetlerinde bulunduğunu hatırlatan Yılmaz, şunları söyledi: “Sizler zamanından, emeğinden, belki zevkinden, sefasından fedakarlık yaparak gönüllülük temelinde iyilik için koşturan gençlersiniz. Bu eğitimler sizlere yapılan bir yatırım. Biliyorum ki bize yaptığımız yatırımın karşılığını her zaman fazlasıyla aldık. Bu da böyle olacak.”

Gazze ve Lübnan’daki son gelişmelere değinen Yılmaz, Gazze’ye Refah Kapısı üzerinden dünyanın en büyük insani yardımını Türk halkının ulaştırdığını belirtti. Mayıs başında Refah Kapısı’nın kapandığını hatırlatan Yılmaz, şu bilgileri paylaştı: “Şu anda kuzeyden sınırlı sayıda ticari tır girişine izin veriliyor. Kerem Ebu Salim Sınır Kapısı üzerinden de az miktarda giriş var. Kızılay olarak her zaman krizlerde insani yardımın ulaşabilmesi için farklı alternatif rotalar üzerinde çalışıyoruz. Bu alternatif rotalardan biri de Ürdün tarafıydı. Ürdün Kızılayı ile birlikte Ürdün’den alımlar yapıp Kerem Ebu Salim üzerinden sınırlı miktarda da olsa yardım malzemesi göndermeye devam ediyoruz. Ayrıca, ticari tırların sınırlı sayıda girişine izin veriliyor. İçeriden de alımlar yapıp dağıtım yapmaya çalışıyoruz. Ancak en önemli faaliyetimiz ilk günden bu yana devam eden aşevi çalışmaları. Günlük 15 bin sıcak yemeği odun ateşinde pişirip dağıtmaya devam ediyoruz.”

Lübnan’da ise iki gemiyle yardım malzemesi gönderildiğini ve AFAD koordinasyonunda oradaki vatandaşların Mersin’e getirildiği bir operasyonun gerçekleştiğini belirten Yılmaz, Türk Kızılay’ın Türkiye Afet Müdahale Planı’ndaki rolü gereği bu tarz koordinasyonların tamamında başta yemekten sorumlu olduğunu ifade etti. Lübnan’daki son durumdan sonra bölgeye personel yerleştirdiklerini belirten Yılmaz, sözlerini şöyle tamamladı: “Batı Şeria tarafında Kudüs’te, Mısır’da, Ürdün’de personellerimiz görevlerini yapmaya devam ediyor. Her nerede ihtiyaç varsa, oraya kalıcı bir personelimizi birinci günde görevlendiriyoruz. Bir yandan ihtiyaç analizini yaparken, bir yandan da değerli bağışçılarımızın bağışlarını ulaştırmak için koordinasyonu sürdürüyoruz.”

Genç Kızılay Başkanı Ömer Faruk Çalışkan da Genç Kızılay’ın faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Uluslararası İlişkiler Kültür Sanat Kızılay Sağlık Güncel

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP