DOLAR 34,2280 0.06%
EURO 37,9561 0.45%
ALTIN 2.916,52-0,43
BITCOIN 2090349-4.13999%
İstanbul
20°

PARÇALI BULUTLU

16:15

İKİNDİYE KALAN SÜRE

TÜRK-İŞ’ten Ankara’da ‘Emek Buluşması Mitingi’ Çağrısı
2 okunma

TÜRK-İŞ’ten Ankara’da ‘Emek Buluşması Mitingi’ Çağrısı

ABONE OL
Ekim 2, 2024 10:56
TÜRK-İŞ’ten Ankara’da ‘Emek Buluşması Mitingi’ Çağrısı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, çalışma hayatındaki sorunlar nedeniyle 20 Ekim’de Ankara’da “Emek Buluşması Mitingi” düzenleyeceklerini duyurdu. Mitingde tüm çalışanlar ve emeklilerin katılımı hedefleniyor.

Atalay, Hazine ve Maliye Bakanlığı önünde düzenlenen basın açıklamasında, HAK-İŞ ve DİSK ile birlikte 6 Ağustos’tan bu yana düzenledikleri kitlesel eylem ve basın toplantılarını hatırlattı. Bu eylemler, işçiler, emekliler, taşeronlar ve asgari ücretliler başta olmak üzere çalışma hayatındaki sorunlara dikkat çekmek amacıyla gerçekleştirildi.

Atalay, çalışanların vergideki adaletsizlik nedeniyle maaşlarının eridiğini belirterek, Türkiye’deki vergi sisteminin adil olmadığını savundu. “Yıllardır görmediğimiz bir ekonomik sıkıntıyla karşı karşıyayız,” dedi Atalay ve TÜİK’in açıkladığı rakamların gerçekliği yansıtmadığını iddia etti.

“Zordayız, geçinemiyoruz” sloganıyla düzenlenecek eylemde, savunma işçisinden enerji işçisine, Karayolları çalışanından metal işçisine, Telekom işçisinden büro işçisine ve maden işçisinden şeker işçisine kadar geniş bir kesim katılım sağlayacak. Atalay, işçilerin büyük bölümünün akşamları ek iş yapmak zorunda kaldığını ve bu durumun iş verimliliğini olumsuz etkilediğini vurguladı.

Kamu işçilerinin ücret zam oranlarının eşitlenmesi gerektiğini söyleyen Atalay, çalışma hayatındaki sorunların duyulması için meydanlarda olduklarını ifade etti. “20 Ekim’de Ankara’da TÜRK-İŞ’in ‘Emek Buluşması Mitingi’ni yapacağız. Tüm Türkiye kamuoyuna sesleniyorum, emekçiler, emekliler, asgari ücretliler, kamu işçileri, özel sektör çalışanları, taşeronlar, staj mağdurları orada olacak. Ankara’dan Türkiye’ye, ülkeyi yönetenlere sesleneceğiz, ‘Haklı taleplerimize kulak verin, bizi dikkatle dinleyin.’ diyeceğiz,” dedi.

Atalay, vergiyle ilgili adil bir düzenlemeye ihtiyaç duyduklarını ve bu konuda olumlu adımlar beklediklerini belirterek, “Özellikle Hazine ve Maliye Bakanlığı, çalışma hayatıyla ilgili bir çalışma yapıyor. Kıdemle ilgili sakın aklınızdan geçirmeyin. Kısa çalışma, esnek çalışmayla ilgili sakın ha sakın aklınızdan geçirmeyin,” şeklinde uyarıda bulundu.

“Bu meseleler çözülene kadar haykırmaya devam edeceğiz,” diyen Atalay, 2024’te emekli olacak kişilerin 2025’te emekli olacak kişilere göre yüzde 30-35 oranında daha düşük emekli maaşı alacaklarını belirterek, bu “ucube sistemi” kabul edilemez bulduğunu söyledi. Aylardır sokaklarda eylem yaptıklarını hatırlatan Atalay, “Bu meseleler çözülene kadar, iktidar bu meseleleri duyana kadar haykırmaya devam edeceğiz. Hazine ve Maliye Bakanı’na, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı’na sesleniyorum, bu meseleleri bir an evvel çözün. Enflasyonu düşüreceğinize bizi düşürmeye devam ediyorsunuz. Dayanma gücümüz kalmadı. Zaman zaman ifade ediyorlar, ‘Memur çok alıyor’ diye. Memur, normal alıyor, az alıyor. Biz daha az alıyoruz. Aradaki uçurumu bir an evvel kapatın. Evde, iş yerinde huzurumuz yok,” şeklinde tepkisini dile getirdi.

Açıklamanın ardından Hazine ve Maliye Bakanlığı kapısına “Zordayız, geçinemiyoruz” yazılı pankart asıldı.

Politika Ekonomi Güncel ankara Hukuk

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.