DOLAR 34,2417 0.03%
EURO 37,1778 -0.15%
ALTIN 3.003,480,28
BITCOIN 23410030.28816%
İstanbul
14°

PARÇALI AZ BULUTLU

15:38

İKİNDİYE KALAN SÜRE

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay’dan Hükümete Sert Eleştiriler
6 okunma

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay’dan Hükümete Sert Eleştiriler

ABONE OL
Ekim 21, 2024 07:56
TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay’dan Hükümete Sert Eleştiriler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, işçilerin örgütlenme haklarının engellendiğini ve işçilerin haklarının korunması için kanunlara ihtiyaç duyulduğunu vurguladı. Atalay, “Örgütlendiğimizde kapının önüne koyuluyoruz. Mahkemeler yıllarca sürüyor; ne işçi ne de sendika kalıyor. İşçileri vicdansız işverenlerin insafına bırakmayın” dedi.

TÜRK-İŞ tarafından Ankara’da düzenlenen mitingde, binlerce işçi “Zordayız, geçinemiyoruz” sloganıyla bir araya geldi. Mitingde çeşitli siyasi partilerin temsilcileri de yer alırken, “İşçiyi yaşat ki devlet yaşasın”, “Kademeli emeklilik istiyoruz”, “Bıçak kemikte”, “Kölelik düzeni istemiyoruz” pankartları taşındı. Mitingde konuşan Atalay, bütçe görüşmelerinin başlayacağını hatırlatarak, “İlk talebimiz vergide adalet. Ülkeyi yönetenler bu işçilerin sesini duysun ve vergiyle ilgili sorunlarını çözsün. Kamu işçileri bir zamanlar ücretlerde öncüydü, ancak son aylarda asgari ücrete düştük. İş yerlerinde, evimizde huzurumuz yok. Önemli işler yapan işçiler, ülkeyi yönetenlerin gözünden kaçıyor. Diyorlar ki emekli edeceğiz. Bu işçiler, savunma sanayinde, enerjide, sağlıkta, iletişimde, kara yollarında çalışıyor. Emekli ederseniz, orada silah da yapamazsınız, Togg da yapamazsınız, enerji yatırımı da yapamazsınız” dedi.

‘HÜKÜMETTEN ÇÖZÜM BEKLİYORUZ’

Atalay, TÜİK verilerinin gerçeklerden uzak olduğunu belirterek, “Geçen hafta aldığım çay 169 liraydı, bugün 259 lira. Bu kabul edilebilir değil. Bunu kim denetleyecek? Bu ülkede emekliler, taşeronlar, staj mağdurları var. Bu sorunları hükümet çözecek. Kadınlar özgürce sokaklarda dolaşmalı, kadın cinayetlerine son verilmeli. Tarım işçileri traktör üstünde can veriyor. Biz bu sorunlara karşı hükümetten çözüm bekliyoruz. Bu ülke özelleştirmeden çok çekti, hala devam ediyorlar. Önümüzdeki günlerde asgari ücret görüşmeleri başlayacak. Dört işçimiz olacak, onların kararlarına uyacağız. Örgütlendiğimiz zaman kapının önüne koyuluyoruz. İşçinin lehine kanunlar çıkarılmalı. Mahkemeler yıllarca sürüyor. İşçileri vicdansız işverenin eline bırakmayın” ifadelerini kullandı.

‘BİZİ YOK SAYMAYIN’

İş kazalarının arttığını vurgulayan Atalay, “Her gün en az 5 işçi can veriyor. İş kazalarına son vermek lazım. Son günlerde ülkede kötü tablolar var. Çocukları öldürenler, atları kesip yedirenler var. Bu restoranları boykot edin. Aylardır alanlarda, iş yerlerindeyiz. Bizi duyun, bizi yok saymayın, yarın bunun bedelini ödersiniz. İşten atılmalar, mobbing devam ediyor. Patronlara değil, işçiye çözüm bulun. ‘İşçinin kaybı yok’ diyenler var. Önümüzdeki hafta Meclis’e ve STK’lara 70 sayfalık bir metin verip, ‘Adaletsiz vergi sistemini değiştirin’ diyeceğiz. Onlar düzeltene kadar biz mücadele etmeye devam edeceğiz. Benim dünyam burası. Bu alandan hükümete sesleniyorum, bizi yok saymayın. Biz bu ülkenin yüzde 60’ıyız. Biz sizin oy makineniz değiliz. Ayağınızı denk alın. Biz her defasında oy vermek zorunda değiliz. Yarın geç kalırsınız; enflasyonu düşüreceksiniz diye bizi küçültmeye hakkınız yok” dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Asgari Ücret Politika Ekonomi Güncel Ankara Spor

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP