DOLAR 34,2424 0.03%
EURO 37,1942 -0.1%
ALTIN 3.011,660,55
BITCOIN 23402430.2215%
İstanbul
15°

AÇIK

15:52

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Türk-İş Genel Başkanı Atalay: ‘Geçinemiyoruz, asgari ücret müzakerelerinde uyacağız’
6 okunma

Türk-İş Genel Başkanı Atalay: ‘Geçinemiyoruz, asgari ücret müzakerelerinde uyacağız’

ABONE OL
Ekim 21, 2024 08:57
Türk-İş Genel Başkanı Atalay: ‘Geçinemiyoruz, asgari ücret müzakerelerinde uyacağız’
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, Ankara’da gerçekleştirilen ‘Zordayız, geçinemiyoruz’ mitinginde, asgari ücret görüşmelerinde işçilerin temsil edileceği konusunda net bir mesaj verdi. Atalay, “Asgari ücretli adına 4 işçi olacak ve onların kararlarına harfiyen uyacağız” dedi. Bu sözleriyle, işçilerin asgari ücret belirlenmesinde söz sahibi olmalarının önemini vurguladı.

Türk-İş’in düzenlediği miting, Türkiye’nin dört bir yanından gelen yaklaşık 150 bin işçinin katılımıyla gerçekleşti. İşçiler, miting alanında açtıkları pankartlarla ve sloganlarıyla yaşam koşullarına ilişkin kaygılarını dile getirdi.

Atalay, mitingde yaptığı konuşmada işçilerin geçim sıkıntısına dikkat çekerek, “Bu ücretlerle ayı tamamlamak bir yana, 15 gün bile geçinemiyoruz” dedi. Türk-İş Genel Başkanı, asgari ücret ve emekli maaşlarının yetersiz olduğunu, enflasyonun yükünü işçilerin çektiğini ve bu durumun bir yasal düzenlemeye ihtiyaç duyduğunu vurguladı.

Atalay, asgari ücret görüşmelerinin yakında başlayacağını belirterek, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da işçilerin kararlarını destekleyeceklerini açıkladı. Geçen yıl asgari ücret görüşmelerinde, işçilerin talep ettiği 18 bin lira asgari ücretin kabul edilmediğini hatırlatan Atalay, “Aynısını bu sene de yapacağız. Onlar ne karar alırsa o aldıkları karara harfiyen uyacağız” dedi.

Atalay, Türk-İş’in tek amacının işçilerin geçimini sağlamak olduğunu belirterek, “Biz yük değiliz, enflasyonu biz buralara getirmedik” dedi.

Türk-İş’in vergi sistemindeki adaletsizlikleri ele almak için önümüzdeki hafta TBMM’ye 70 sayfalık bir rapor sunacağını açıklayan Atalay, “Bu adaletsiz vergi sistemini değiştirene kadar alanlarda, sokaklarda bu meseleleri haykırmaya devam edeceğiz” dedi.

Atalay, konuşmasını, “Enflasyonu düşüreceğim diye bizi düşürmeye hakkınız yok” diyerek bitirdi.

Asgari Ücret Politika Ekonomi ankara

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP