DOLAR 34,1399 0%
EURO 38,0170 0.25%
ALTIN 2.887,740,10
BITCOIN 2167536-0.03187%
İstanbul
22°

PARÇALI AZ BULUTLU

16:24

İKİNDİYE KALAN SÜRE

TÜRK-İŞ Başkanı Atalay: ‘Geçinemiyoruz’ Sloganıyla Eylemler Devam Ediyor
2 okunma

TÜRK-İŞ Başkanı Atalay: ‘Geçinemiyoruz’ Sloganıyla Eylemler Devam Ediyor

ABONE OL
Eylül 24, 2024 10:56
TÜRK-İŞ Başkanı Atalay: ‘Geçinemiyoruz’ Sloganıyla Eylemler Devam Ediyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, Türkiye genelinde işçilerle düzenledikleri eylemlerin ardındaki nedenlerin, hızla artan yaşam maliyetleri, emeklilerin zor durumları, vergi sistemindeki sorunlar ve taşeronluk sistemindeki sıkıntılar olduğunu vurguladı.

TÜRK-İŞ Başkanlar Kurulunun 6 Ağustos’ta aldığı eylem kararı doğrultusunda, “Zordayız, geçinemiyoruz” sloganıyla ülke genelinde Konfederasyona bağlı sendikalar iş yerleri önünde mesai başlangıcında basın açıklamaları ve oturma eylemleri düzenlediler.

TCDD Sincan Bakım Şefliği’nde gerçekleşen eylemde konuşan Atalay, HAK-İŞ ve DİSK ile Temmuz ayında aldıkları ortak karar doğrultusunda eylemlerini sürdürdüklerini belirtti.

Bugün de TÜRK-İŞ’e bağlı sendikaların örgütlü olduğu iş yerlerinde basın açıklamaları ve oturma eylemleri yapıldığını söyleyen Atalay, “Yaşam maliyeti artışı, vergi sistemindeki sorunlar, emeklilerin ve taşeronların içinde bulunduğu zorluklar, eylemlerimizin temel nedenleridir. Bu sorunları ülkeyi yönetenlere müzakere yoluyla çözmeye çalıştık ancak maalesef olumlu bir yanıt alamadık.” dedi.

“Sözleşmede aldığımız ücret altı ayda eridi”

Eylemlerin diğer gerekçeleri arasında “satın alma gücünde gerileme, kamu iş yerlerindeki ücret dengesizliği, işsizlik, güvencesiz ve kayıt dışı çalışma, sendikal örgütlenmenin önündeki engeller”in yer aldığını belirten Atalay, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Şu anda bulunduğumuz yer, kamu iş yerlerinden biri olan demir yollarında. Burada durum daha mı iyi? Hayır. 1-1,5 yıl önce yapılan sözleşmede belirtilen ücret altı ayda eritildi. Şu anda çok zor bir durumdayız, ben 40 yıldır böyle bir sıkıntıyı hatırlamıyorum. Burada 30 yıldan fazla çalışan arkadaşlarımız var, onlar da böyle bir sıkıntıyı hatırlamıyor. Son bir yıldır ilk kez enerji, savunma, demir yolu, kara yolu işçilerinin ve tüm işçilerin yüzde 40’ının ek iş yaptığını görüyoruz. Bazıları pazarda çalışıyor, bazıları kamyonla yük taşıyor, bazıları düğün salonunda garsonluk yapıyor.”

Atalay, sorunlar çözülene kadar eylemlerine devam edeceklerini belirtti.

Bir gazetecinin sorusu üzerine Atalay, Ankara’da yapacakları büyük mitingin tarihinin 1 Ekim’deki Başkanlar Kurulu toplantısında netleşeceğini ancak 20 Ekim’den önce yapılacağını ifade etti.

Atalay daha sonra, TCDD 2. Bölge Müdürlüğü girişinde demir yolu işçileri tarafından düzenlenen eyleme katıldı.

Demiryol-İş Ankara Şube Başkanı Musa Eker tarafından okunan basın açıklamasında, işçilerin yaşadığı geçim sıkıntısına dikkat çekildi.

Kaynak: AA / Orhan Onur Gemici – Güncel

ankara

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.