DOLAR 34,2383 0.05%
EURO 37,0234 0%
ALTIN 3.014,200,74
BITCOIN 2301877-0.15761%
İstanbul
16°

PARÇALI AZ BULUTLU

19:40

YATSIYA KALAN SÜRE

Türk Filmleri Haftası Zagreb’de Başladı
5 okunma

Türk Filmleri Haftası Zagreb’de Başladı

ABONE OL
Ekim 22, 2024 09:47
Türk Filmleri Haftası Zagreb’de Başladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

## Hırvat-Türk Dostluk Derneği, Zagreb’de Türk Filmleri Haftası’nı Başlattı

Hırvatistan’ın başkenti Zagreb’de, Hırvat-Türk Dostluk Derneği (HTUP) tarafından düzenlenen 11. Türk Filmleri Haftası başladı.

Hırvatistan Kültür Bakanlığı’nın himayesinde ve Türkiye’nin Zagreb Büyükelçiliği ile Zagreb Yunus Emre Enstitüsü’nün (YEE) desteğiyle gerçekleştirilen etkinliğin açılışı, Özer Feyzioğlu’nun yönettiği “Cep Herkülü: Naim Süleymanoğlu” filmiyle yapıldı. Bu film, Türk spor tarihine damga vuran Naim Süleymanoğlu’nun hayatını konu alıyor.

Açılış konuşmasında Türkiye’nin Zagreb Büyükelçisi Nurdan Erpulat Altuntaş, sinemanın anlatı gücünün dil ve sınırları aştığını, filmlerin farklı bakış açılarını, gelenekleri ve değerleri sergilediğini ve empatiyi artırdığını vurguladı.

HTUP Başkanı Goran Beus Richembergh ise, Türk film endüstrisinin ürettiği eserleri ve dünya çapındaki tanınırlığını Hırvat seyircisine göstermek istediklerini belirterek, “İki ülkeyi ve iki kültürü bir araya getiren bir derneğiz.” dedi.

26 Ekim’e kadar sürecek olan hafta boyunca, 5 film ve 2 belgesel sinemaseverlerle buluşacak.

Etkinlikte, birçok alanda ödül kazanmış filmler, ücretsiz olarak Hırvatça ve İngilizce altyazılı olarak Türkçe izlenebilecek.

Kaynak: AA / İsmail Özdemir – Güncel

Uluslararası İlişkiler Naim Süleymanoğlu Kültür Sanat Etkinlikler Hırvatistan Belgesel Güncel Zagreb Kültür Sinema Sanat Yaşam

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.