DOLAR 34,2342 0.01%
EURO 37,1751 -0.15%
ALTIN 3.008,850,46
BITCOIN 23428910.31393%
İstanbul
14°

PARÇALI AZ BULUTLU

15:52

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Türk Deniz Kuvvetleri’nin Geçmişi Maket Sergisi ile Sergilendi
7 okunma

Türk Deniz Kuvvetleri’nin Geçmişi Maket Sergisi ile Sergilendi

ABONE OL
Ekim 21, 2024 07:48
Türk Deniz Kuvvetleri’nin Geçmişi Maket Sergisi ile Sergilendi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Beşiktaş Deniz Müzesi Komutanlığı’nda, Türk Deniz Kuvvetleri’nin geçmişten günümüze serüvenini ve Türk gemi yapımını sergileyen “Maket Sergisi” açıldı. Sergi iki ay boyunca ziyaretçilerine kapılarını açık tutacak.

Sergi, Türklerin denizciliğe olan ilgi ve tutkusunu yansıtan, tarihi gemi modellerinden oluşan bir koleksiyon sunuyor. Osmanlı döneminden 11, Cumhuriyet döneminden 31 olmak üzere toplam 42 farklı tipte maket, ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

Beşiktaş Deniz Müzesi Deniz Tarih Araştırma Şube Müdürü Albay İbrahim Halil Ertürk, serginin amacını, Türk Deniz Kuvvetleri’nin geçmişten günümüze uzanan yolculuğunun uzun ve önemli bir süreç olduğunu göstermek olarak açıkladı. Albay Ertürk, “Donanma, tarihin her zamanında Türkler tarafından büyük önemle değerlendirilmiştir. Türk halkının denizcilikle olan ilgisi yeni bir olgu değil, Osmanlı döneminden çok daha öncesine dayanmaktadır,” dedi.

‘BU SERGİLER BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ’

Albay Ertürk, denizcilikle ilgili her şeyin deniz gücünün bir parçası olduğuna vurgu yaparak, “Bu sergide, Türk halkının tarih boyunca denizciliğe olan sevgisini ve bağlılığını yansıtan objeleri sergilemek, Türk Deniz Kuvvetleri’nin gücünü daha da güçlendirmeyi amaçlıyoruz. Deniz gücü, denizle ilgili her şeyi kapsar. Bir resim bile deniz gücünün simgesi olabilir. Balıkçılıktan olta yapımına kadar her şey deniz gücünün bir parçasıdır. Maketler de canlı sergiler gibidir. Bu sergiler bizim için çok önemli. Denizciliği ve deniz sevgisini ne kadar iyi anlatabilirsek, Türk halkının denizle olan ilgisi ve alakası da o kadar artacağına inanıyoruz,” şeklinde konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türk Deniz Kuvvetleri İstanbul Beşiktaş Kültür Sanat Etkinlikler Denizcilik Beşiktaş Osmanlı Güncel Kültür Yaşam

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP