DOLAR 34,1101 0.06%
EURO 37,9966 0.24%
ALTIN 2.817,600,06
BITCOIN 20621563.25258%
İstanbul
23°

PARÇALI BULUTLU

13:03

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Türk aktivist Ayşenur Ezgi Eygi nasıl öldürüldü? | Dış Haberler
13 okunma

Türk aktivist Ayşenur Ezgi Eygi nasıl öldürüldü? | Dış Haberler

Türk Aktivist Ayşenur Ezgi Eygi, 6 Eylül’de İsrail askerleri tarafından işgal altındaki Batı Şeria’da öldürülmüştü. Eygi ile aynı protestoya katılan, onun son anlarına tanıklık eden arkadaşı Meryem Dag o gün yaşanılanları Habertürk’e anlattı. Habertürk’ten Birsu Karaarslan’ın haberi..

ABONE OL
Eylül 12, 2024 07:45
Türk aktivist Ayşenur Ezgi Eygi nasıl öldürüldü? | Dış Haberler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

26 yaşındaki Türk aktivist Ayşenur Ezgi Eygi, 6 Eylül’de işgal altındaki Batı Şeria’da, Beyta beldesinde gerçekleştirilen işgal karşıtı bir gösteride İsrail askerleri tarafından açılan ateş sonucu hayatını kaybetti.

Eygi’nin “Uluslararası Dayanışma Hareketi”nden arkadaşı Meryem Dag, Habertürk’e verdiği röportajda olayın detaylarını paylaştı.

"İSRAİL ASKERLERİ ATEŞ AÇTI"

Dag, Eygi’nin hayatını kaybettiği gün yaşananları şöyle anlattı: “Her cuma protesto yaptığımız Beyta Köyü yakınlarındaki tepeye gitmiştik. Filistinliler de bahçede dua ediyordu. Biz de her cuma olduğu gibi onlarla birlikteydik. Filistinliler namazlarını kıldıktan sonra konuşma yaptılar. Dua bitince yola çıktık. Tam o sırada, tamamen silahlı İsrail askerleriyle karşılaştık.”

İsrail ordusunun göz yaşartıcı gaz kullanmaya başladığını söyleyen Dag, “Canlı mühimmat atışının ardından kalabalık dağıldı, biz de geri çekildik. Ayşenur ile birlikte, yolun yakınlarındaki bir zeytin tarlasında durmuştuk. İsrail askerleri tepedeydi, bizden yaklaşık 150-200 metre uzaktaydılar. Sokakta da birkaç asker vardı. Bir anlık sakinlik yaşandı. Sonra silah sesleri duyduk, birkaç saniye sonra Ayşenur’un yere yığıldığını gördüm. Yanına gittiğimde başından kan geliyordu. Onunla birlikte ambulansa bindik. Nablus’taki hastaneye götürdüler, onu hayata döndürmeye çalıştılar. Ancak birkaç dakika sonra vefat etti.” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP