Kapadokya’nın eşsiz güzelliklerini keşfetmeye gelen turistler, bölgenin zengin mutfak kültürünü de deneyimleme fırsatı buldular. Mantı hazırlığı ve tandırda ekmek pişirme gibi geleneksel aktivitelere katıldılar.
Türk mutfağı, dünyanın dört bir yanından gelen turistlerin giderek artan ilgisini çekiyor.
Nevşehir’de unutulmaz bir deneyim yaşayan turistler, önce özenle mantı doldurdular, ardından ise yöresel ekmek pişirmenin tadını çıkardılar.
Fas’tan Kapadokya’ya gelen Karouay ailesi, Ürgüp’ün Ortahisar beldesindeki Hereni Kadın Kooperatifi’nde hem hamur yoğurup mantı hazırladılar, hem de tandırın sıcaklığında lezzetli ekmekler pişirdiler. 31 yaşındaki Rabii Karouay, Türk kültürüne ve mutfağına duyduğu derin ilgiden bahsederek, eş Lamyae Karafay ile birlikte bu deneyimi yaşamaktan büyük mutluluk duyduğunu dile getirdi. “Fas’tan geldik ve ailece bu geleneksel yemekleri denemek istedik,” diyen Karouay, Türk mutfağının zenginliğinden hayran kaldıklarını ve tandırda ekmek pişirmeyi ilk kez deneyimlediklerini vurguladı. Bu unutulmaz deneyim için yerel halktan aldıkları yardımı da büyük bir keyifle anlattı.
Hereni Kadın Kooperatifi Başkanı Raşide Gök, kooperatiflerinde yöresel ürünlerin üretimi ve yabancı turistlere bu ürünleri tanıtma amacıyla düzenledikleri etkinliklerden bahsetti. Turistlerle birlikte Ortahisar’a özgü ekmek, dolma mantı ve asede, dolaz, köftür kavurması gibi yöresel tatlılar hazırladıklarını ve bu deneyimin misafirler tarafından büyük bir beğeniyle karşılandığını belirtti. Gök, yabancı turistlerin Türk mutfağına ve yemek kültürüne büyük ilgi gösterdiğini de sözlerine ekledi.
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / ASIM ÇAPACI – Kültür Sanat Kültür Sanat Gastronomi Kapadokya turist Kültür Turizm Ekmek Yaşam Fas”
GENEL
4 saat önceGÜNDEM
5 saat önceGÜNDEM
5 saat önceGÜNDEM
5 saat önceGÜNDEM
5 saat önceGENEL
5 saat önceGENEL
5 saat önceGüvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.