DOLAR 34,1332 -0.03%
EURO 37,9795 0.15%
ALTIN 2.886,170,04
BITCOIN 2155579-1.38851%
İstanbul
21°

AÇIK

13:01

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Turistik Tatvan Treni, üniversite öğrencilerine Anadolu’yu tanıma fırsatı sundu
5 okunma

Turistik Tatvan Treni, üniversite öğrencilerine Anadolu’yu tanıma fırsatı sundu

ABONE OL
Ağustos 11, 2024 09:57
Turistik Tatvan Treni, üniversite öğrencilerine Anadolu’yu tanıma fırsatı sundu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Turistik Tatvan Treni, Ankara ile Tatvan arasındaki benzersiz doğal güzellikleri ve tarihi yerleri keşfetmek isteyen seyahat tutkunlarına eşsiz bir fırsat sunuyor. Üniversite öğrencileri için de Anadolu’yu yakından tanımak için mükemmel bir seçenek.

Uzun yıllar sadece yolcu taşımacılığında kullanılan konvansiyonel trenler, Turistik Doğu ve Turistik Diyarbakır Ekspresleri gibi turistik trenlere dönüştürülmeye başladı. Turistik Tatvan Treni de yerli ve yabancı turistlere cazip bir seçenek olarak sunuluyor.

Turistik Tatvan Treni’nin ikinci seferi, 6 Ağustos’ta Ankara’dan görkemli bir törenle uğurlandı. Anadolu Yayıncılar Federasyonu tarafından düzenlenen tanıtım turuna katılan Anadolu Ajansı ekibi, Ankara ile Tatvan arasındaki yolculuğu görüntüledi.

Yaklaşık 28 saat süren yolculukta tren, 1262 kilometrelik bir güzergahı kat ederek Kırıkkale, Kırşehir, Kayseri, Sivas ve Malatya’dan geçti. Elazığ’da 4 saatlik bir mola vererek, Bingöl, Muş ve Bitlis’ten sonra Tatvan’a ulaştı.

Trenin ikinci seferi, üniversite öğrencilerini ağırladı. 160 yolcu kapasiteli trenin büyük bir kısmını, 130’dan fazla İstanbul Üniversitesi öğrencisi oluşturuyordu. Bu gençler, İç Anadolu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin doğal güzelliklerini keşfetmenin keyfini çıkardı.

Yolculuk boyunca müzik eşliğinde eğlenen öğrenciler, manzaraya karşı kitap okuyor, oyun oynuyor ve birbirleriyle sohbet ediyordu. Elazığ’daki molada tarihi alanları ve müzeleri gezen öğrenciler, Tatvan’da ise Türkiye’nin en büyük krater gölü olan Nemrut Krater Gölü, Islahiye Medresesi ve Ahlat Selçuklu Mezarlığı gibi tarihi yerleri yakından görme fırsatı buldu.

Trende buzdolabı ve lavabosu bulunan yataklı vagonlar, 2 kişinin konforlu bir şekilde seyahat etmesini sağlıyor. Yemekli vagonlarda ise muhteşem manzaraya karşı lezzetli yemekler sunuluyor.

“Buraya kadar gelmeyi hiç hayal etmemiştim”

Yolculuğa katılan öğrencilerden Arzu Eyyübova, Anadolu Ajansı muhabirine yolculuğun harika geçtiğini söyledi. Arkadaşlarıyla birlikte çok eğlendiğini belirten Eyyübova, “Anadolu’yu görmek hep hayalimdi ve Turistik Tatvan Treni ile bu hayalim gerçekleşmiş oldu. Dün Elazığ’daydık, mola verdik. Orada Basın Müzesi’ne gittik, Hamam Müzesi’ne gittik, birçok tarihi yere gittik. Rehberimiz de sürekli bize bilgi veriyordu, anlattıkça daha da bilgilendirici oldu.” dedi.

Tatvan’da çok güzel karşılandıklarını söyleyen Eyyübova, şunları ekledi: “Sabah erkenden kalktık, geziye başladık, Tatvan’dan Nemrut’a geldik ve burayı çok beğendik. Ben aslında buraya kadar gelmeyi hayal etmemiştim. Yukarıdan bakarız, birkaç fotoğraf çekeriz, rehber bize anlatır ve biter diye düşünmüştük ama bayağı geldik, suya dokunduk, gezdik, sohbet ettik, fotoğraf çektirdik. Özellikle öğrenciler için çok güzel oldu. Bu benim ilk deneyimimdi ama üniversite ortamında yaşamak çok başkaydı.”

“Herkes hayatında bir kere olsun böyle bir şeyi deneyimlemeli”

Öğrencilerden Sıla Şerifoğlu da keyifli bir yolculuk geçirdiklerini ifade ederek, “Çünkü İstanbul’da yaşıyorum ve buralara gelmek benim için çok zor. O yüzden çok güzel oldu.” dedi.

Yolculukta manzaranın çok iyi olduğunu söyleyen Şerifoğlu, trende uyumanın kendisini başta korkuttuğunu ancak alıştıktan sonra güzel geldiğini ifade etti. Şerifoğlu, şunları ekledi: “Trene bindim ama bu kadar uzununa binmemiştim. Doğu illeri zaten çok görmek istediğim yerlerdi. Zamanında dedemin de ilk öğretmenlik yaptığı yer Bitlis, Ahlat. O yüzden bu gezi olunca çok sevindim orayı da göreceğim diye. Herkes hayatında bir kere olsun böyle bir şeyi deneyimlemeli.”

“Odalar beklentimin çok üstünde”

İdil Mine Ercümen de ilk defa tren yolculuğu yaptığını belirterek, “Anadolu’yu zaten hep böyle daha yakından görmek istiyordum. Elazığ’da zaten önemli birçok tarihi yapıyı da ziyaret ettik. O bakımdan da çok güzeldi.” diye konuştu.

Herkesin turistik trenlere katılmasını öneren Ercümen, “Yeni arkadaşlıklar edinme fırsatınız da oluyor. Çünkü sadece bir tane restoran var. Orada daha rahat sosyalleşebiliyoruz.” dedi. İdil Mine Ercümen, yataklı vagonların da konfor açısından beklentisinin çok üstünde olduğunu aktardı.

İstanbul Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gülsüm Ak ise yolculuklarının çok rahat geçtiğini belirterek, “Trenle yolculuk çok çekici bir yolculuk aslında ve iyi bir destinasyon olacak bence Doğu Ekspresi gibi. Öğrencilerimizin de çok memnun kaldığını umuyorum.” diye konuştu.

Ak, trenle birlikte öğrencilerin bu coğrafyayı daha fazla tanıyacaklarını vurgulayarak, şunları kaydetti: “Seyahat etmek çok kıymetli. Hani bir söz vardır ya ‘çok okuyan mı, çok gezen mi.’ Gezmenin keyfi ayrı. Okumayla belki okumuş, araştırmış olabilirler ama buraları görerek daha iyi öğrenmiş olacaklar, sosyalleşecekler. Bir de okullarımız tatil oldu, bu da onlar için bir imkan oldu. Mutlu olmalarını arzu ediyoruz ve öyle olduklarını da görmekteyiz. Elazığ’da durduk, Harput Kalesi’ni gezdik. Oradaki bazı köşk ve müzeler vardı, oraları da gezdik. Hakikaten ben ilk kez gördüm, çok beğendim. Bu bölgeyi Türk insanının görmesi çok önemli, gençler bu coğrafyaya zaten çok meraklılar.”

Kaynak: AA / Güncel

Tatvan ankara Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.