DOLAR 34,1134 0.28%
EURO 38,1128 0.13%
ALTIN 2.860,221,10
BITCOIN 21659102.3108%
İstanbul
21°

PARÇALI BULUTLU

12:47

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Turistik Tatvan Treni Bitlis’e Ulaştı
4 okunma

Turistik Tatvan Treni Bitlis’e Ulaştı

ABONE OL
Ağustos 8, 2024 07:57
Turistik Tatvan Treni Bitlis’e Ulaştı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ankara’dan hareket eden Turistik Tatvan Treni, ikinci seferini tamamlayarak 6 Ağustos’ta Bitlis’in Tatvan ilçesine ulaştı.

Tatvan Tren Garı’nda, Vali Erol Karaömeroğlu, Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay, Tatvan Kaymakamı Remzi Demir, Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş, Kültür ve Turizm İl Müdürü Ali Fuat Eker, AK Parti İl Başkanı Kadir Köstekçi ve diğer yetkililer tarafından coşkulu bir karşılama ile karşılandı.

Davul zurna eşliğinde ve Bitlis’in yöresel türkülerinin seslendirildiği bir atmosferde, tren yolcularına gül dağıtıldı. Öğrenciler, gazeteciler ve köşe yazarları, bu sıcak karşılamadan mutluluk duydu.

Halayların çekildiği programda konuşan Vali Karaömeroğlu, Bitlis’in tarihi ve kültürel değerleriyle hak ettiği yere geleceğine olan inancını dile getirdi.

Kentin sahip olduğu zengin tarihi potansiyele vurgu yapan Karaömeroğlu, “Bitlis’in yüreği güzel hayırsever iş adamlarıyla dolu. Mesleğimiz gereği birçok bölgede çalıştık, ancak bu kadar iline bağlı iş adamlarına başka hiçbir yerde rastlamadım. Allah onları var etsin, ayaklarına taş değdirmesin, yollarını açık etsin.” dedi.

Belediye Başkanı Tanğlay ise birçok medeniyete ev sahipliği yapan Bitlis’in yeterince tanıtılmadığını ifade etti.

İlin tarihi değerlerine değinen Tanğlay, “Bitlis’imiz güzel şahsiyetler yetiştirmiş. İlimizi geçmişten bugüne kadar iyi tanıtamamışız. Allah’ın izniyle bu tarz organizasyonlarla Bitlisi Türkiye’ye ve dünyaya daha iyi tanıtacağız. Doğunun incisi Tatvan’da Van Gölü, Ahlat’ta Selçuklu Meydan Mezarlığı gibi önemli tarihi eserler bulunuyor. İlçelerimiz birbirinden güzel ve doğası mükemmel. Buraya gelen herkes memnun kalacaktır. Burada hava ve kış sert, insanları ise merttir.” şeklinde konuştu.

İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Bülent Zülfikar, “Üniversitelerimiz öğrencilerinin aşkla ve şevkle ülkenin her tarafını görmesi, istifade etmesi, konaklaması, oradaki bitki örtüsünden ve kültürel atmosferden farkındalık alıp, bu farkındalığı ülkenin öbür taraflarına yaymasını çok değerli buluyorum.” dedi.

Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bilal Adabağ da misafirleri ağırlamaktan onur duyduğunu belirterek, “Bitlis, Anadolu’nun kapısının Türklere açıldığı ilk noktadır. Bitlis, yetiştirdiği insan profiliyle ve tarihi eserleriyle çok önemli bir yer.” ifadelerini kullandı.

Turistik trenle Ankara’dan gelen Eda Selçuk, “Seyahat boyunca çok güzel manzaralar gördük. Çok keyifliydi. Van Gölü’nü akşam seyrettik. Gündüz de göreceğimiz için çok heyecanlıyım.” dedi.

İstanbul Üniversitesinden arkadaşlarıyla katıldığı uzun seyahatin güzel geçtiğini anlatan Sudenaz Köylü ise Tatvan’da çok güzel karşılandıklarını ve merakla gezinin devamını beklediğini belirtti.

Kaynak: AA / Güncel

Ankara Tatvan bitlis Kültür Turizm Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP