DOLAR 34,1127 0.27%
EURO 38,1065 0.11%
ALTIN 2.860,211,10
BITCOIN 21652051.94179%
İstanbul
21°

PARÇALI BULUTLU

16:14

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Turistik Tatvan Treni Ankara’dan İkinci Kez Yola Çıktı
9 okunma

Turistik Tatvan Treni Ankara’dan İkinci Kez Yola Çıktı

ABONE OL
Ağustos 6, 2024 23:14
Turistik Tatvan Treni Ankara’dan İkinci Kez Yola Çıktı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Turistik Tatvan Treni’nin ikinci seferini duyurarak Ankara’dan Tatvan’a 1262 kilometrelik bir yolculuğa çıktığını belirtti. Trenin Elazığ ve Sivas’ta mola vereceğini ve bölgenin turizm ve ticarete katkı sağlayacağını vurguladı.

Ankara Garı’nda düzenlenen törende konuşan Bakan Uraloğlu, bu seferin Doğu Ekspresi’nin büyük ilgi görmesinin ardından gerçekleştiğini söyledi. Doğu Ekspresi’nin sanatçılar ve gezginler tarafından tercih edildiğini belirten Bakan, Bitlis ve Diyarbakır’dan da benzer turistik tren seferleri için talepler geldiğini ifade etti.

Bakan, 2024 yılında Ankara-Diyarbakır ve Ankara-Tatvan seferlerini rotalara eklediklerini ve Kars-Erzurum arasında bölgesel yolcu treni hizmeti sunduklarını hatırlattı. Ayrıca Ankara-Çankırı arasında Turistik Tuz Ekspresi’ni hayata geçirdiklerini ve Diyarbakır treninin Time dergisinde yer aldığını belirtti.

Bakan, Toros, Karadeniz Ekspresi ve Pamukkale Ekspresi için de planlamalar yapacaklarını ve Ege Ekspresi ile Göller Ekspresi’ni yabancı misafirler için daha çekici hale getireceklerini açıkladı.

Turistik Tatvan Treni’nin 28 saatlik keyifli bir yolculuk sunacağını söyleyen Bakan, trenin 160 yolcu kapasitesine sahip olduğunu ve ilk etabın yarın akşam Tatvan’a varışıyla tamamlanacağını belirtti. Trenin Cuma günü Tatvan’dan hareket edeceğini ve Cumartesi günü öğle saatlerinde Ankara’ya ulaşacağını ekledi.

Bakan, ülke içi tren hatlarına ek olarak İstanbul-Sofya arasında yolcu treni seferlerinin devam ettiğini ve geçmişte Gürcistan ve Azerbaycan arasında da tren seferleri olduğunu hatırlattı. Gürcistan ve Azerbaycan arasında Kars’tan bir tren talebi olması durumunda bunu planlayacaklarını ifade etti.

AK Parti hükümetleri olarak 2 bin 251 kilometresi yüksek hızlı olmak üzere 3 bin kilometrenin üzerinde demir yolu yaptıklarını söyleyen Bakan, son 22 yılda yaklaşık 57 milyar dolarlık yatırım yaptıklarını belirtti. Çin’den gelen bir trenin Orta Koridor’dan geçerek Avrupa’ya ulaşabildiğini hatırlatan Bakan, mevcut vizyonla devam edeceklerini bildirdi.

Bakan, Ankara-İzmir Hızlı Tren Hattı’nı 2026’da açacaklarını ve Ankara-İstanbul arasında saatte 350 kilometre hızla gidecek tren projesini başlattıklarını duyurdu.

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, Türkiye’nin turizmde dünyada önemli bir ülke olduğunu ve turistik tren seferlerinin turizm hedeflerine ulaşılmasında önemli rol oynadığını söyledi.

Törene, AK Parti Bitlis Milletvekili Turan Bedirhanoğlu, Bitlis Valisi Erol Karaömeroğlu, İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Bülent Zülfikar ve TCDD Taşımacılık AŞ Genel Müdürü Ufuk Yalçın da katıldı.

Bakan Uraloğlu, törende yaptığı konuşmaların ardından yolcularla sohbet ederek treni uğurladı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Elazığ Tatvan ankara Sivas Ulaşım Turizm Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP