DOLAR 34,0487 -0.05%
EURO 38,0242 0.28%
ALTIN 2.820,340,64
BITCOIN 21463785.14434%
İstanbul
23°

PARÇALI BULUTLU

16:30

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Turgay Demirel, Basketbol Federasyonu başkanlığına aday olduğunu açıkladı
8 okunma

Turgay Demirel, Basketbol Federasyonu başkanlığına aday olduğunu açıkladı

TBF ve FIBA Avrupa eski başkanı Turgay Demirel, 8 Ekim’de yapılacak Türkiye Basketbol Federasyonu TBF Başkanlık seçimi için adaylığını açıkladı.

ABONE OL
Eylül 19, 2024 08:56
Turgay Demirel, Basketbol Federasyonu başkanlığına aday olduğunu açıkladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Turgay Demirel, Basketbol Federasyonu başkanlığına aday olduğunu açıkladı

Turgay Demirel, 8 Ekim’de yapılacak Türkiye Basketbol Federasyonu Olağan Genel Kurulu’nda başkanlık için aday olduğunu duyurdu. Yazılı açıklamasında Demirel, Türk basketbolunun son 8 yıldır yaşadığı gerilemeyi eleştirdi.

Demirel, “Uluslararası arenada büyük başarılar elde etmiş Türk basketbolu, son yıllarda hem sportif hem de idari anlamda ciddi başarısızlıklar yaşadı. Bu durum basketbolumuzun geleceğini tehdit ediyor ve artık kabul edilemez bir hale geldi,” dedi.

Demirel, Türk milli takımlarının FIBA sıralamasında kayda değer düşüşler yaşadığını, altyapı şampiyonalarındaki sonuçların ise umut verici olmadığını vurguladı. Basketbol liglerindeki kulüplerin gelirlerinin azaldığını, bölgesel faaliyetlerin durduğunu ve çocukların basketbol yerine diğer sporlara yöneldiğini belirtti.

Demirel, “Türk Basketbolunun geldiği durum kabul edilemez. Basketbolumuzu her alanda eski parlak günlerine döndürmek ve ’12 Dev Adam’ ruhunu yeniden canlandırmak için aday olmaya karar verdim,” diye ekledi.

Demirel, basketbol camiasının görüş ve beklentilerine göre kuvvetli bir yönetim oluşturmak ve bu sorumluluğu üstlenmek için harekete geçtiğini belirtti. Ancak, bu sorumluluğun sadece kendisine veya yönetiminde yer alan arkadaşlarına ait olmadığını, basketbol camiasının tüm paydaşlarının da sorumluluk alması gerektiğini vurguladı.

Demirel, “Türk basketbolunu bu kötü yönetimden kurtarmak, basketbolumuzu daha güçlü hale getirmek ve geleceğe hazırlamak için birlik ve beraberlik içinde çalışmanın önemi büyük. Basketbolumuzun tüm sporseverler için yeniden gurur kaynağı olacağından eminim,” şeklinde sözlerini tamamladı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.