DOLAR 34,0896 0.2%
EURO 38,1315 0.17%
ALTIN 2.846,920,63
BITCOIN 21735342.65513%
İstanbul
21°

HAFİF YAĞMUR

13:03

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

TÜİB, Karabağ Şehitlerinin Ailelerini Ankara’da Ağırladı
7 okunma

TÜİB, Karabağ Şehitlerinin Ailelerini Ankara’da Ağırladı

ABONE OL
Eylül 4, 2024 10:57
TÜİB, Karabağ Şehitlerinin Ailelerini Ankara’da Ağırladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye Azerbaycan İş Adamları ve Sanayicileri Birliği (TÜİB), 2020 Karabağ Savaşı’nda hayatını kaybeden Azerbaycanlı askerlerin ailelerini Ankara’da ağırladı.

TÜİB ve Azerbaycan YAŞAT Fonu işbirliğiyle yürütülen proje kapsamında, şehitlerin yakınları Türkiye’de misafir edildi.

TÜİB’in Ankara’daki ofisinde şehit aileleri AA muhabirine duygusal açıklamalarda bulundu.

Karabağ’da şehit düşen Üsteğmen Rövşen Nurzade’nin babası Ali Nur, “bir millet, iki devlet” ilkesini hatırlatarak Türkiye ve Azerbaycan’ın tarihsel bağlarını vurguladı.

Nur, Kafkas İslam Ordusu’nun 1918’de Bakü’yü kurtardığını ve Mustafa Kemal Atatürk ile Neriman Nerimanov’un dostluğundan bahsetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın desteği sayesinde zafer kazandıklarını belirten Nur, “Türkiye dünyanın önemli güçlerinden biridir. Sayın Erdoğan, zafer bayramında bizi kabul etti ve görüştük” dedi.

Oğlunun yaralanmasına rağmen görevini sürdürdüğünü anlatan Nur, “Evlatlarımız topraklarımızı korumak için can verdiler. Rövşen iki kez yaralandı ancak vazgeçmedi. Şuşa’da şehit oldu. Zafer uğruna savaştılar ve zafer kazandılar. Bu zaferde Erdoğan’ın büyük rolü oldu. İlham Aliyev’e dağ gibi destek verdi.” diye konuştu.

“Evladım, 44 günlük Karabağ Savaşı’nda kahramanca şehit oldu”

Şehit Binbaşı İlkin Ahadzade’nin babası Kalemşah Ahadov, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda Türk kardeşleriyle birlikte olmak için Türkiye’ye geldiklerini söyledi.

Ahadov, “Türk halkı bizi çok sıcak karşıladı. Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler’le görüştük. Cumhurbaşkanı Erdoğan da bizi kabul etti ve moral verdi. Allah onu Türk halkının başından eksik etmesin.” dedi.

Oğlundan bahseden Ahadov, “İlkin çocukluğundan beri asker olmak istiyordu. 13 yıl görev yaptı. 44 günlük savaşta şehit oldu. 35 yaşında hayatını kaybetti, üç evladı kaldı.” şeklinde konuştu.

Şehit kardeşler İntikam ve Nurlan Askerli’nin annesi Ziba Askerova ise şunları söyledi:

“Nurlan, 2016’daki çatışmalarda, İntikam ise 2. Karabağ Savaşı’nda şehit oldu. Her ikisi de judocu ve boksördü. Özel kuvvetlerde görev yapıyorlardı. Savaş başladığında İntikam geldi ve benden helallik istedi. Kardeşine söz vermişti. 44 günlük savaşta yer aldı. Savaşın bitmesine iki saat kala şehit oldu. İntikam şehit olduktan sonra oğlu doğdu. İsmini İntikam koydum. Tüm şehitlerin ruhu önünde saygıyla eğiliyorum. Savaşan evlatlarımızın kahramanlıkları önünde saygıyla eğiliyorum.”

Kaynak: AA / Güncel

Dış Politika Politika Güncel ankara

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP