DOLAR 34,0390 -0.11%
EURO 38,1211 0.44%
ALTIN 2.831,711,04
BITCOIN 21538665.92016%
İstanbul
21°

AZ BULUTLU

20:34

YATSIYA KALAN SÜRE

TÜİB Başkanı Hüseyin Büyükfırat: Türkiye-Azerbaycan Ticaret Hacmini Artırma Hedefindeyiz
8 okunma

TÜİB Başkanı Hüseyin Büyükfırat: Türkiye-Azerbaycan Ticaret Hacmini Artırma Hedefindeyiz

ABONE OL
Eylül 4, 2024 10:57
TÜİB Başkanı Hüseyin Büyükfırat: Türkiye-Azerbaycan Ticaret Hacmini Artırma Hedefindeyiz
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye Azerbaycan İş adamları ve Sanayicileri Birliği (TÜİB) Başkanı Hüseyin Büyükfırat, Türkiye ve Azerbaycan arasındaki ticaret ilişkilerinin güçlenmesinde önemli bir rol oynadıklarını ve iki ülke arasındaki ticari hacmi artırmak için çalışmalar yürüttüklerini vurguladı.

Büyükfırat, TÜİB’in Ankara ofisinin açılışı vesilesiyle yaptığı açıklamada, Türkiye-Azerbaycan ilişkilerinin ekonomik ve ticari boyutunu ele aldı.

1992’den beri Azerbaycan’da ticaret ve sosyal faaliyetlerde bulunduğunu belirten Büyükfırat, Azerbaycan’ın geçirdiği dönüşümü ve bugün bölgenin yükselen yıldızı konumuna gelmesini gözlemlediğini ifade etti.

Türkiye ve Azerbaycan arasındaki ilişkilerin her zaman güçlü olduğunu hatırlatan Büyükfırat, Karabağ’ın özgürleştirilmesiyle bu ilişkilerin stratejik bir boyut kazandığını vurguladı.

TÜİB’in, kuruluşundan itibaren Azerbaycan ve Türkiye arasındaki sosyal, kültürel ve ekonomik bağları güçlendirmek için çalıştığını belirten Büyükfırat, iki ülke arasındaki ticari hacmi artırmayı hedeflediklerini söyledi.

TÜİB’in, tarım ve hayvancılık, inşaat, sanayi, ticaret, sağlık ve turizm gibi çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren şirketleri temsil ettiğini belirten Büyükfırat, “Güçlü ekonomi-güçlü devlet” vizyonuyla Azerbaycan ve Türkiye ekonomilerinin gelişmesine katkıda bulunmayı amaçladıklarını belirtti.

Büyükfırat, TÜİB’in Azerbaycan ve Türkiye arasındaki rekabet gücünü artırmaya yönelik çalışmalara öncelik verdiğini, sürdürülebilir büyümeyi ve toplumsal sorunlara kalıcı çözümler bulmayı hedeflediklerini belirtti.

“Şehitlerimizin ailelerine, annelerine, babalarına, çocuklarına sahip çıkıyoruz”

Karabağ’ın işgalden kurtarılması sonrası TÜİB’in şehit ailelerine destek olmaya devam ettiğini vurgulayan Büyükfırat, şehit ailelerini ziyaret ettiklerini, şehit çocuklarının eğitimlerine destek olduklarını ve şehit yakınlarını Türkiye’de ağırladıklarını belirtti. Ayrıca, şehit ailelerini Türkiye’deki şehit aileleriyle buluşturmak için çalışmalar yürüttüklerini ifade etti.

Büyükfırat, Azerbaycan YAŞAT Fonu’nun (Yaşat Vakfı) Mehmetçik Vakfı’na benzer bir vakıf olduğunu ve 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla 30 şehit yakınını Türkiye’ye getirdiklerini söyledi.

Kaynak: AA / Güncel

Azerbaycan Türkiye Güncel ankara

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.