DOLAR 34,0867 0.18%
EURO 38,1021 0.06%
ALTIN 2.840,470,41
BITCOIN 21768423.14897%
İstanbul
21°

HAFİF YAĞMUR

12:47

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Trump'ın destekçisi Elon Musk'tan "Bakanlığa hazırım" paylaşımı | Dış Haberler
26 okunma

Trump'ın destekçisi Elon Musk'tan "Bakanlığa hazırım" paylaşımı | Dış Haberler

Tesla, SpaceX ve Twitter (X) gibi şirketlerin sahibi milyarder girişimci Elon Musk, ABD Başkan adayı Donald Trump'ın 'Bakan yapabilirim" açıklamasının ardından, "Department of Government Efficiency" (D.O.G.E) yani Hükümet Verimliliği Bakanlığı başkanı olarak gösteren bir fotoğrafını paylaşarak, "Hazırım" yorumunda bulundu.

ABONE OL
Ağustos 21, 2024 08:46
Trump'ın destekçisi Elon Musk'tan "Bakanlığa hazırım" paylaşımı | Dış Haberler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Donald Trump’ın başkanlık yarışına destek veren milyarder iş insanı Elon Musk, Twitter’da dikkat çekici bir açıklama yaptı. Trump’ın kendisini “bakan ya da danışman olarak görevlendirme” teklifine karşılık Musk, “Hükümet Verimliliği Bakanı” olarak görev yapmaya hazır olduğunu duyurdu.

Musk, paylaşımında “Hizmet etmeye hazırım” ifadelerini kullanırken, “bakanlık” için D.O.G.E. kısaltmasını da ekledi. Bu kısaltma aynı zamanda Musk’ın sıkça desteklediği ve tanıttığı popüler bir kripto para birimi olan Dogecoin’e bir gönderme niteliğindeydi.

Musk, geçtiğimiz hafta Trump ile Twitter’da canlı yayın yapmış ve Trump’ın seçimleri kazanması gerektiği görüşünü dile getirmişti. Bu yayında, Musk, Trump’a hükümetin daha verimli çalışmasını sağlamak için bir komisyon kurulmasını ve kendisinin bu komisyonu yönetmesini önermişti. Trump, bu teklife “Bunu yapmayı çok isterim” şeklinde karşılık vermişti.

Öte yandan, Musk’ın siyasi tercihleri geçmişte farklı olmuştu. 2016 yılında Hillary Clinton’ı, 2020 yılında da Joe Biden’ı desteklemişti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP