DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 2154483-0.22424%
İstanbul
23°

PARÇALI BULUTLU

05:19

SABAHA KALAN SÜRE

Türk futbolu Süleyman Seba'yı andı
7 okunma

Türk futbolu Süleyman Seba'yı andı

Beşiktaş'ın ve Türk futbolunun efsane başkanlarından Süleyman Seba, ölüm yıldönümünde mezarı başında anıldı. İşte detaylar...

ABONE OL
Ağustos 13, 2024 10:35
Türk futbolu Süleyman Seba'yı andı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Beşiktaş’ın efsanevi başkanlarından Süleyman Seba’nın ölümünün 10. yılı nedeniyle Feriköy Mezarlığı’nda bir anma töreni düzenlendi. Tören, Beşiktaş Başkanı Hasan Arat, yönetim kurulu üyeleri, futbol koordinatörü Samet Aybaba, divan kurulu üyeleri, kongre üyeleri ve Seba’nın sevenlerinin katılımıyla gerçekleşti. Duaların okunmasıyla sona eren törenin ardından Beşiktaşlı yöneticiler, Galatasaray’ın kurucusu Ali Sami Yen’in mezarına da çelenk bırakarak dua ettiler.

Törenden sonra basın mensuplarına açıklama yapan Hasan Arat, Süleyman Seba’nın sadece Beşiktaş için değil, tüm Türkiye için çok önemli bir isim olduğunu belirtti. Seba’nın adını en yükseklerde yaşatacaklarının altını çizen Arat, “Bugün, Süleyman ağabeyin aramızdan ayrılışının 10. yıl dönümü. Biliyorsunuz, stat yeni yapılırken, cenazesi stattan kalkmıştı. Türkiye’nin bugüne kadar gördüğü en ihtişamlı törenlerden birisiydi. Süleyman ağabey, Türkiye’yi çok sevdi, vatanına, milletine çok hizmetler yaptı. Bu hizmetler arasında en kıymetlisi de Beşiktaş’a yaptığı hizmetlerdi. Bugün evlatlarıyla burada bulunmak bizim için büyük bir onur.

Süleyman ağabeyin yolu, Beşiktaşlıların yoludur. Bugün her yaş grubundan katılım var. Gençlerin Süleyman ağabey’i daha iyi anlamaları için Beşiktaş Kabataş Vakfı Okulları’nda Süleyman Seba eğitim bursu vermeye karar verdik. Bu burs, sporcularımızın eğitimlerini sürdürmelerini sağlayacak. Süleyman ağabeyin en büyük hayallerinden birisi de altyapıdan oyuncularımızın A takımda oynamasıydı. Bugün Samet hocamız, Feyyaz hocamız ve altyapıya bakan tüm hocalarımız sayesinde -ki onlar Süleyman ağabeyin talebeleridir- 6’ya yakın oyuncumuz A takım kadrosunda yer alıyor. Bu da Beşiktaşlılar için büyük bir onurdur, onun mirasının iyi ellerde olduğunun göstergesidir. Buradan Beşiktaş’ın teminatı olan gençlerimize seslenmek istiyorum: Süleyman Seba ilkelerini benimseyin, sadece Beşiktaş ilkeleri olarak değil, hayat kültürü, bakışı olarak algılayın. Bugünkü katılım bizi ziyadesiyle mutlu etti. Aile olduğu gibi burada. Sporcularımız, eski yöneticilerimiz, kongre üyelerimiz, yeni kongre üyesi olmuş Beşiktaşlılar… Beşiktaş, Süleyman ağabey’e layıktır. Süleyman ağabey’in ismini her zaman en yükseklerde yaşatacağız. Bizden sonra da gençler yaşatacak. Daha sonra Sayın Ali Sami Yen’in mezarını ziyaret ettik. Ezeli dostumuz ve rakibimiz Galatasaray’ın kurucusu Ali Sami Yen, aynı Süleyman ağabey gibi bizim için çok değerlidir. Bu büyüklerimizin ilkelerine her zaman sahip çıkalım. Türk sporu onlara çok şey borçludur. İkisi de nur içinde yatsın.”

TFF, GALATASARAY VE FENERBAHÇE’DEN MESAJ

Türkiye Futbol Federasyonu, Galatasaray ve Fenerbahçe de sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlarla Süleyman Seba’yı 10’uncu ölüm yıl dönümünde andı. Paylaşımlar şöyle:

TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU:

“Türk futbolunda unutulmaz izler bırakan, etik değerlere bağlılığı, duruşu ve centilmenliğiyle herkesin sevgisini kazanan, adını Süper Lig’in 2014-2015 sezonuna vermekten onur duyduğumuz, Beşiktaş Kulübü Onursal Başkanı Süleyman Seba’yı vefatının 10. yıl dönümünde sevgi, saygı ve rahmetle anıyoruz.”

GALATASARAY:

“Türk futbolunun sembol isimlerinden, Beşiktaş JK Onursal Başkanı Süleyman Seba’yı, vefatının 10. yılında saygı ve rahmetle anıyoruz.”

FENERBAHÇE:

“Beşiktaş Jimnastik Kulübü’nün Onursal Başkanı Süleyman Seba’yı, vefatının 10. yılında saygı ve rahmetle anıyoruz.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP