DOLAR 34,1041 0.22%
EURO 38,1317 0.12%
ALTIN 2.840,700,42
BITCOIN 21574051.81699%
İstanbul
21°

HAFİF YAĞMUR

12:47

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

TransAnatolia Rally Raid Mersin’de Başlıyor
11 okunma

TransAnatolia Rally Raid Mersin’de Başlıyor

ABONE OL
Ağustos 15, 2024 07:40
TransAnatolia Rally Raid Mersin’de Başlıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

TransAnatolia Rally Raid, Türkiye’nin güneyinden doğusuna uzanan eşsiz bir rota ile bu yıl 14. kez düzenlenecek. 31 Ağustos’ta Mersin’de start alan yarış, 7 Eylül’de Van’da sona erecek ve katılımcıları zorlu ve heyecan dolu bir maceraya davet ediyor.

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, TransAnatolia Rally Raid Genel Koordinatörü Burak Büyükpınar’ı makamında ağırladı. Görüşmede, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı, Orman Genel Müdürlüğü, Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu ve Antalya Off-Road Kulübü’nün destekleriyle gerçekleştirilecek organizasyonun detayları ele alındı. Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) da yarışa destek sağlıyor.

10 ülkeden yüzlerce yarışmacının katılım sağlayacağı TransAnatolia Rally Raid, doğayı, macerayı ve sporu bir araya getiren bir etkinlik. Mersin’den başlayıp Karaman, Konya, Niğde, Adana, Kayseri, Yozgat, Sivas, Erzincan, Tunceli, Elazığ, Bingöl, Muş ve Bitlis’ten geçecek yarış, 7 Eylül’de Van’da son bulacak. 2 bin 200 kilometrelik zorlu parkurda, motosiklet, 4×4 otomobil, SSV, Quad ve kamyonlar, rally ve raid olmak üzere iki ayrı kategoride mücadele edecek. Rallide yarışmacılar zamana karşı yarışırken, raid kategorisinde navigasyon becerileri ön plana çıkacak.

Akdeniz Bölgesi’nin önemli liman kentlerinden Mersin’de başlayacak organizasyon, sporcuları Türkiye’nin doğal, kültürel ve tarihi güzelliklerinin keşfine çıkaracak. Bugüne kadar 27 farklı ülkeden binin üzerinde yarışmacıya ev sahipliği yapan TransAnatolia Rally Raid, bu yıl da eşsiz bir deneyim sunmayı hedefliyor.

Türkiye mersin Eylül Spor Van Otomobil Spor Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP