DOLAR 34,0953 0.19%
EURO 38,0775 0.03%
ALTIN 2.834,070,18
BITCOIN 21424353.92268%
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

05:17

SABAHA KALAN SÜRE

Trafik Kazasında Yaralanan Tıp Öğrencisi, Tır Şoförüne Hukuk Mücadelesi Veriyor
5 okunma

Trafik Kazasında Yaralanan Tıp Öğrencisi, Tır Şoförüne Hukuk Mücadelesi Veriyor

ABONE OL
Eylül 16, 2024 10:56
Trafik Kazasında Yaralanan Tıp Öğrencisi, Tır Şoförüne Hukuk Mücadelesi Veriyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tıp fakültesi öğrencisi Beste Tibet Ceylaner, 24 Ocak 2023’te Aydın’da geçirdiği trafik kazasında ağır yaralandı. Ceylaner, Söke-Aydın kara yolunda giderken karşı yönden gelen bir tırın çarpması sonucu araçta bulunan 23 yaşındaki Mustafa Terzioğlu hayatını kaybetti. Ceylaner ise kazada ağır yaralanarak uzun süre tedavi gördü.

Kaza sonrası yoğun bakımda tedavi gören Ceylaner, çok sayıda ameliyat geçirdikten sonra fizik tedaviyle yeniden yürümeye başladı. Ancak kazanın etkileri hala devam ediyor. Ceylaner, kazanın ardından yaşadığı zorlukları ve mücadeleyi AA muhabirine anlattı.

Ceylaner, kaza anını hatırlamadığını ve hastanede gözlerini açtığında kendisini ağır yaralı halde bulduğunu söyledi. Çoklu kırıklar, karaciğer yırtığı, böbrek sorunları ve akciğer sönmesi gibi ağır yaralanmalar geçirdiğini belirtti. Tedavisi için önce Söke’de, ardından Aydın Adnan Menderes Hastanesi’nde ve son olarak Ankara Bilkent Şehir Hastanesi’nde tedavi gördü.

Uzun süren fizik tedavi süreci boyunca Ceylaner, 3 ay boyunca oturamadı ve sürekli yatar pozisyonda kaldı. Bacaklarını, dizlerini ve ellerini hareket ettirebilmek için yoğun çaba gösterdi.

Ceylaner, kazanın ardından yaşananları şöyle anlattı: “Hastanede tedavim annemin yardımıyla tamamlandı. Taburcu olduktan sonra hiçbir eklemi hareket ettiremiyordum, sadece yemek yiyebiliyordum. Kazada 23 yaşındaki arkadaşımı kaybettim. Bu trajediyi yaşamamamız için daha önce önlemler alınmış olması gerekiyordu. Tır şoförünün daha önce de iki kere ölümlü kazaya sebebiyet verdiği ve sadece iki sene ehliyetinin alındığı bilgisi beni derinden üzdü. Bu yasaların düzenlenmesi gerektiğini düşünüyorum.”

Ceylaner’in annesi Gülay Ceylaner ise kızına kavuşabilmenin mutluluğunu yaşadığını belirtti. 17 Eylül Salı günü İzmir’de görülecek davayla hukuk mücadelelerini devam ettireceklerini vurguladı.

Gülay Ceylaner, tır sürücüsünün hak ettiği cezayı alması gerektiğini ve davanın takipçisi olacaklarını dile getirdi. “Bu sadece Beste’nin ve Mustafa’nın olayı değil. Her gün binlerce kaza oluyor. Bu trafik kazalarındaki cezaların çok daha caydırıcı olmasını istiyoruz.” dedi.

Trafik Kazaları trafik Güncel ankara Yargı Yaşam Tibet Aydın Hukuk

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP