DOLAR 34,1163 0.29%
EURO 38,0427 -0.05%
ALTIN 2.862,861,20
BITCOIN 2135884-1.03729%
İstanbul
23°

PARÇALI BULUTLU

19:12

AKŞAMA KALAN SÜRE

Trafik kazasında hayatını kaybeden genç kızın organları 5 hastaya nakledilecek
15 okunma

Trafik kazasında hayatını kaybeden genç kızın organları 5 hastaya nakledilecek

ABONE OL
Ağustos 28, 2024 10:44
Trafik kazasında hayatını kaybeden genç kızın organları 5 hastaya nakledilecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Samsun’un Kavak ilçesinde meydana gelen bir trafik kazasında hayatını kaybeden annesi ve kardeşinin ardından 18 yaşındaki Esmanur Arslan ağır yaralandı. Tedavi gördüğü hastanede beyin ölümü gerçekleşen genç kızın organları, 5 hastaya umut oldu.

25 Ağustos Pazar günü ailesiyle Samsun’a geziye gelen Esmanur Arslan, Kavak’ta geçirdikleri kazada ailesini kaybetti. Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yoğun bakımda tutulan Arslan, dün beyin ölümü teşhisi aldı.

Ailesi, bu zorlu süreçte büyük bir fedakarlık göstererek Esmanur’un organlarını bağışlama kararı aldı. Organ Doku Koordinatörlüğü ekibiyle yapılan görüşmelerin ardından bağış süreci başlatıldı.

Esmanur Arslan’ın sol böbreği Erzurum’a, sağ böbreği Ankara’ya, karaciğeri ve iki göz korneası ise Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi’ne gönderildi. Organlar, yeni bir hayata kavuşmak için bekleyen hastalara nakil edilecek.

Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Organ ve Doku Nakli Koordinatörü Recep Erik, ailenin gösterdiği fedakarlığa minnettar olduğunu belirterek, Esmanur Arslan’ın organlarının başka insanlara umut olacağını vurguladı.

Esmanur Arslan’ın halası Ferdiye Çamoğlu, yeğeninin lise eğitimini tamamladıktan sonra tıp alanında kariyer yapma hayalinin olduğunu söyledi. “Tıbbi sekreter veya hemşire olmak istiyordu. Ama nasip olmadı. Organlarının toprakta çürümektense bir cana umut olması çok güzel. Aile olarak öyle düşündük ve organlarını bağışladık.” diyen Çamoğlu, yeğeninin vasiyetini yerine getirmenin huzurunu yaşadıklarını ifade etti.

Esmanur Arslan’ın organları ambulanslara yüklenirken, halası Çamoğlu, amcası Ayhan Aslan ve eniştesi Satılmış Hatun gözyaşlarına boğuldu. Genç kızın ölümü ve organ bağışı kararı, ailenin derin bir üzüntü ve gururla karışık duygular yaşamasına neden oldu.

Beyin Ölümü Beyin Ölümü samsun trafik Kavak Sağlık Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP