DOLAR 34,1146 0.28%
EURO 38,1233 0.16%
ALTIN 2.864,201,24
BITCOIN 21595222.34781%
İstanbul
21°

PARÇALI BULUTLU

13:03

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Trabzonspor-Kayserispor maçı için olay sözler: Facia demek bile az kalır
5 okunma

Trabzonspor-Kayserispor maçı için olay sözler: Facia demek bile az kalır

Süper Lig'in erteleme maçında Trabzonspor evinde Kayserispor'u konuk etti. Statü gereği yeni transferlerin bazılarını oynayatamayan Fırtına, 2-0 geriye düştüğü...

ABONE OL
Eylül 20, 2024 07:35
Trabzonspor-Kayserispor maçı için olay sözler: Facia demek bile az kalır
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Trabzonspor, Süper Lig’in erteleme maçında evinde Kayserispor’u ağırladı. Maç, Kayserispor’un etkili başlangıcıyla başladı. 10. dakikada Attamah’ın penaltı vuruşunu kurtaran Uğurcan Çakır, 12. dakikada Hasan Ali’nin golüyle kalesini gole açık bıraktı. İlk yarı 1-0 Kayserispor üstünlüğüyle sona erdi.

İkinci yarıya oyuncu değişiklikleriyle başlayan Trabzonspor, 63. dakikada Boa Morte’nin golüyle 2-0 geriye düştü. 87. dakikada ikinci sarı karttan kırmızı kart gören Gökhan Sazdağı, Trabzonspor’un son dakikaları zorlaştırdı. Ancak bordo-mavililer 89. dakikada Umut Bozok’un golüyle umutlandı ve 90+8. dakikada Denswil’in golüyle beraberliği yakaladı. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca takımlar sahadan 2-2’lik skorla ayrıldı.

NE KAZANIYOR NE KAYBEDİYOR

Bu sezon Süper Lig’de dört maç oynayan Trabzonspor, bu maçların hepsini berabere bitirdi. Dört maçta topladığı dört puanla Trabzonspor, rakip kaleye üç gol atarken kendi kalesinde de üç gol gördü. Trabzonspor, ligde gelecek hafta Gaziantep FK’ya konuk olacak.

Trabzonspor’un 2-0’dan gelerek kazandığı bir puan, Fanatik yazarlarının yorumlarına konu oldu.

OLCAY ÇAKIR | ELDEKİ MALZEME İZİN VERMİYOR

Trabzonspor, efsane başkanına mükemmel bir veda ile maça başladı. Şenol Güneş’in Kayserispor ile ikinci maçında, rakibin gücü ve planı geçiş oyununa dayalıydı. İlk yarıda beklendiği gibi, iyi kapanan, etkili çıkan ve birçok gol pozisyonu yaratan Kayserispor izledik. Uğurcan Çakır, mükemmel sezon başlangıcına bu kez mükemmel bir penaltı kurtarışıyla devam ederken, savunmadaki arkadaşlarının seri hataları sonucunda golü yemeleri onu zorladı. Saviç’in sakatlanması, Şenol Güneş’in maç içinde planlarını revize etmesine neden oldu. Mendy’yi savunmaya çekmesi, geçmiş dönemin eleştiri konusu olan tercihi ile bir kez daha gündeme geldi. Kayserispor için orta saha, özellikle Eren Elmalı tarafı, tüm atakların merkezi oldu.

Trabzonspor-Kayserispor maçı için olay sözler: Facia demek bile az kalır

Her maç hazırlık

Kayserispor, transfer yasağıyla takım olma becerisini kazanmış bir ekip. Trabzonspor ise öyle değil. Kötü planlanmış bir kadro yapısıyla, Şenol Güneş için radikal değişiklikler yapmak ve farklı oyunculara önde oynamayı öğretmek zaman alacak. Hoca’nın işi zor. Dünkü Trabzonspor, eski yeteneklerini sergilemeye çalışan ancak bedeninin izin vermeyen oyuncuları andırdı. Hoca istiyor ama elindeki malzeme buna izin vermiyor. Devre arasına kadar her maç bir sonraki maç için hazırlık maçı olacak gibi gözüküyor.

TUNÇ KAYACI | NWAKAEME FARKI

Dün gece Trabzon’da yağmurlu ve ıslak zeminde ilginç ve sürpriz bir ilk yarı izledik. Usta ile çırak karşı karşıya gelirken, bu yarıda Kayserispor’un biraz üstün olduğu bir oyun vardı. Kayserispor’un girdiği net pozisyonları değerlendirmesi durumunda, ilk yarıyı 3 puanla kapatabilirdi. Penaltı kazanan konuk ekip, Uğurcan Çakır’ı geçemedi ancak hemen ardından Hasan Ali’nin golüyle Trabzonspor savunmasındaki zaafı ortaya koydu. Saviç’in de sakatlanması ve oyundan çıkması Trabzonspor’un üzerine tuz biber oldu. Bordo-mavili ekipten bir tepki beklerken, Kayserispor’un özellikle sağ kanattan yaptığı kontrataklar izledik ve rakip kalede golle burun buruna geldiler ancak sonuçlandıramadılar. Bence asıl zaaf ev sahibi adına orta alandan kaynaklandı. 4-1-4-1 oynayan Kayserispor, atletik forvetlerine bu alandan yapılan servisleri izledi. Sonuçta Trabzonspor’un bu oyunla soyunma odasına 1-0 yenik girmesi şanstı…

Üst üste hamleler

Şenol Güneş saha kenarında tehlikenin farkındaydı ve çırpındı ancak oyunsal anlamda çözüm üretemedi. Dolayısıyla çözüm yeni hamlelerle olacaktı. Nwakaeme ve genç Poyraz’la ikinci yarıya başlayan Şenol Güneş, ilk başta beklenen hareketliliği sağlayamadı. Hatta Kayserispor boş alanı kullanarak 2-0’ı buldu. 70. dakikadan sonra ise Nwakaeme, bireysel yeteneğiyle sahne aldı. Fiziksel olarak tam hazır olmasa da oyun görüşü ve kalitesi pek çok şeye yetti. Umut’un golü umut oldu. Uzatmalarda ise Nwakaeme’nin asistinde Denswil ile 1 puanı kurtardı Trabzonspor. Kayserispor dün 3 puanı hak etmişti ancak işin sonunu doğru getirememesi, Gökhan’ın kırmızı kart görmesi ve ardından aşırı defansif oynamaları ağır bir fatura çıkardı.

SAFA CAN KONUKSEVER | ŞANS ESERİ…

Trabzonspor’un ilk yarı performansı için “facia” demek bile az kalır! Birbirinin kopyası gibi kendi sol tarafından üst üste pozisyonlar verdi takım. Denswil her defasında çıkıp basmaya gittiğinde arkasında telafi edilemeyen boşluklar bıraktı. Kaleci maçın başında penaltıyı kurtarıyor ama 2 dakika sonra golü yiyor. Daha da ilginci, sanki daha fazlasını yemek için uğraşıyorlar. Arkası berbat ama önde de hiçbir şey yok. Cihan biraz hareketli, Bardhi’nin direkten dönen topu dışında… Orta saha zaten temposuzluktan dökülüyor. Orsic, Draguş gibi ayağına baktığın oyuncular da hayalet gibi sahada geziyor. Açıkçası tüm bunlara bakınca, böyle bir ilk 45 dakikayı sadece bir gol yiyerek kapatmak Trabzonspor’un en büyük şansıydı.

Nwakaeme böyle istedi

İkinci yarıda Trabzonspor gol için risk aldı ve arkasını boşalttı. Kayserispor da rahat rahat iki gol attı. Bazı sekanslarda tüm yük Mendy’ye bindi; geride kademeye de o girdi, topu da oyuna o soktu, rakip ceza sahasının çevresinde pas dağıtımını yapan da oydu. Ozan Tufan ise ortada yoktu! 2-0’dan sonra maçın koptuğu düşünülürken Nwakaeme devreye girdi. Saha içi liderliğini tek başına üstlendi, herkesin ayağının titrediği anlarda ince işler yaptı. 89’da Umut Bozok geri dönüşün ateşini yaktı, uzatmalarda Nwakaeme’nin asistinde günün kötüsü Denswil golü attı. 2-0’dan maçı çevirmek elbette kıymetli ancak Trabzonspor’da takımın ve oyunun değişmesi için çok ciddi dokunuşlar gerekli.

Trabzonspor-Kayserispor maçı için olay sözler: Facia demek bile az kalır

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP