DOLAR 34,1163 0.29%
EURO 38,0427 -0.05%
ALTIN 2.862,861,20
BITCOIN 2135884-1.03729%
İstanbul
23°

PARÇALI BULUTLU

19:12

AKŞAMA KALAN SÜRE

Trabzon’da Balık Avı Sezonu Başlıyor
11 okunma

Trabzon’da Balık Avı Sezonu Başlıyor

ABONE OL
Eylül 1, 2024 08:48
Trabzon’da Balık Avı Sezonu Başlıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Trabzon’da yeni balık avı sezonu, geleneksel bir törenle başladı.

Tören, Çarşıbaşı ilçesindeki Yoroz Limanı’nda gerçekleştirildi ve Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, AK Parti Trabzon milletvekilleri Mustafa Şen ve Vehbi Koç, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Gürkan Üçüncü, Sahil Güvenlik Doğu Karadeniz Grup Komutanı Binbaşı Aytaç Bayırlı, Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, diğer ilçe belediye başkanları ve balıkçılar katıldı.

Törende konuşan Vali Aziz Yıldırım, balıkçılar için bereketli bir sezon diledi. “Bir zamanlar dünya denizlerinde vardık, şimdi de oluruz” diyen Vali Yıldırım, “Barbaros’un torunlarıyız. Önümüzdeki sezon inşallah geçtiğimiz sezondan çok daha bereketli olsun. Bütün balıkçılarımız kazasız belasız bir sezon geçirmelerini, bol miktarda balık yakalayıp denizleri kurutmamak şartıyla tezgahlara koyabilmelerini, tezgahlarda da daha ekonomik şartlarda balık satılabilmesini temenni ediyorum.” şeklinde konuştu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Trabzon Milletvekili Mustafa Şen, AK Parti hükümetleri döneminde denizcilikle ilgili adımların atıldığını vurguladı. Geleceğe sahip çıkılması ve denizlerin korunması gerektiğini belirten Şen, “Yani denizleri hor kullanmamamız lazım. Böylece 50 yıl sonra da tüm bereketiyle deniz bize ikramda bulunmaya devam etsin.” dedi.

AK Parti Trabzon Milletvekili Vehbi Koç, balıkçıların sorunlarını çözmek için Meclis’te çalışmaya devam ettiklerini ifade etti.

Trabzon Tarım ve Orman Müdürü İsa Kaplan, Trabzon’da faaliyet gösteren balıkçı gemileri, yardımcı gemileri ve deniz kafesi işletmelerinin sayılarını ve balıkçılık yapan tayfa sayısını paylaştı. Ayrıca, balıkçılara lojistik destek sağlamak amacıyla mevcut kıyı yapıları hakkında bilgi verdi.

Tören, Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı’nın gösterisiyle devam etti. Halk oyunları ekibinin de gösteri yaptığı program, protokol üyelerinin balıkçı teknelerini gezmeleriyle sona erdi.

Aziz Yıldırım Balıkçılık Denizcilik AK Parti trabzon Balıkçılık Denizcilik Tarım Çevre Yaşam Kültür Sanat Politika Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP