DOLAR 34,0675 0.01%
EURO 38,1654 0.66%
ALTIN 2.830,681,01
BITCOIN 21135703.21381%
İstanbul
22°

HAFİF YAĞMUR

13:03

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Tour of İstanbul’da Şampiyon Burgaudeau Oldu
7 okunma

Tour of İstanbul’da Şampiyon Burgaudeau Oldu

ABONE OL
Eylül 16, 2024 07:35
Tour of İstanbul’da Şampiyon Burgaudeau Oldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

**Tour of İstanbul’un Şampiyonu Burgaudeau Oldu**

İSTANBUL – İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki Spor İstanbul tarafından düzenlenen Tour of İstanbul, Yenikapı’da düzenlenen son etap ile sona erdi. Dört gün süren yarışmanın galibi, Fransız TotalEnergies takımından Mathieu Burgaudeau oldu.

Tour of İstanbul’un son etabında yoğun bir mücadele yaşandı. Yarışın heyecanı Yenikapı’daki sağanak yağmur altında yapılan sprint finişte doruğa ulaştı. Mathieu Burgaudeau, Davide Gabburo’nun kaotik bir sprint finişte 4. etabı kazanmasının ardından genel klasman şampiyonluğunu ilan etti. Yenikapı-Yenikapı etabında 127 sporcu, Mathieu Burgaudeau’nun genel klasman liderliğini ve turuncu mayosunu koruması için mücadele etti.

Turun son etabına, İBB Genel Sekreteri Can Akın Çağlar, Türkiye Bisiklet Federasyonu As Başkanı Metin Cengiz, İBB Başkan Danışmanı Yiğit Oğuz Duman, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Erdal Celal Aksoy, İBB Dış İlişkilerden Sorumlu Başkan Danışmanı Mustafa Osman Turan, İBB Destek Hizmetleri Daire Başkanı Barış Yıldız, İBB Spor İstanbul Genel Müdürü İ. Renay Onur, İBB Gençlik ve Spor Müdürü İlker Öztürk, Kadıköy Belediye Başkan Yardımcısı Rasim Emre Fırıncı ve Beykoz Belediye Başkan Yardımcısı Taner Aksu da katıldı. Tour of İstanbul şampiyonu Mathieu Burgaudeau, ödülünü İBB Genel Sekreteri Can Akın Çağlar’dan aldı.

**Burgaudeau’nun Kariyerinde Bir İlk**

Mathieu Burgaudeau, Tour of İstanbul’un son etabını kazanarak, 25 yaşında bir etaplı yarışta ilk genel klasman zaferini elde etti.

Şile’de düzenlenen 2. etabı kazanarak lider mayosunu alan Burgaudeau, Polonezköy’de de turna liderliğini korudu ve rakiplerini geride bıraktı. Son gün, TotalEnergies ekibi sürpriz yapmadı ve Tour of İstanbul’da Burgaudeau ile birincilik, Emilien Jeannière ile de üçüncülük kazandı.

Tour of İstanbul’un genel klasmanındaki ilk üç sıra şu şekilde belirlendi:

1. Mathieu Burgaudeau (TotalEnergies)

2. Alessandro Romele (Astana Qazaqstan Team)

3. Emilien Jeannière (TotalEnergies)

**Tour of İstanbul’da TotalEnergies’in Başarısı**

UCI 2.1 kategorisine yükselen Tour of İstanbul’da, 5 kıtadan katılımcılar yer aldı. Fransız TotalEnergies takımı, güçlü kadrosuyla dikkat çekiyordu ve beklentilerin de üstüne çıktı.

Çatalca-Çatalca etabını takımın 25 yaşındaki sprinteri Emilien Jeannière ile kazanırken, Fransa Turu’nda da yarışan Mathieu Burgaudeau üçüncülüğü elde etti. Takımın deneyimli yol kaptanı Julien Simon ise altıncı sırada yarışı tamamladı. TotalEnergies, ilk 10’a üç bisikletçi sokarak başarılı bir performans sergiledi. Ertesi gün, Şile Limanı’nda Burgaudeau birincilik, Jeannière ise beşincilik elde etti. Beykoz-Polonezköy etabında Burgaudeau bir kez daha liderliğini korurken, Jeannière üçüncü sırada yer aldı. Bu sonuçla Jeannière, genel klasmanda üçüncü sıraya yükseldi.

**Tırmanışın Şampiyonu: Samet Bulut**

Tour of İstanbul’da klasman mücadelesi son güne kadar devam etti. Saygı Sprint Primi’nde Mazowsze Serce Polski takımından Marcin Budzinski en yüksek puanı alarak beyaz mayoyu kazandı. Günün ikinci klasman mücadelesi ise tırmanışın liderini belirleyecek yeşil mayoydu. Barbaros Bulvarı’nın tepesindeki kapıdan İstanbul Büyükşehir Belediye’den Samet Bulut ilk sırada geçerek, mayoyu Kaan Soylu Özkalbim’den aldı. En iyi sprintere verilen mavi mayo da Emilien Jeannière’ye gitti. Jeannière, Bağdat Caddesi’ndeki üç ara sprint kapısını da ilk sırada geçerek klasman liderliğini korudu.

**Halk Sürüşüne Büyük İlgi**

Tour of İstanbul’un son gününde, Yenikapı-Yenikapı etabında İBB Spor İstanbul tarafından Tarihi Yarımada Bisiklet Turu düzenlendi. Bisiklet kültürünün yaygınlaştırılmasını amaçlayan etkinliğe İstanbullu bisikletseverler büyük ilgi gösterdi. Trafiğe kapalı yollarda iki teker üzerinde pedal basan yaklaşık 1000 bisikletli, Tarihi Yarımada Turu’nu tamamladı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İstanbul Büyükşehir Belediyesi İstanbul Büyükşehir Belediyesi Tour of İstanbul İstanbul Yaşam Spor

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP