DOLAR 34,2850 0.14%
EURO 37,2190 0.04%
ALTIN 3.007,81-0,12
BITCOIN 23320380.62364%
İstanbul
18°

PARÇALI AZ BULUTLU

18:16

AKŞAMA KALAN SÜRE

Torbalı’daki Patlama ile İlgili Bilirkişi Raporu Hazırlandı
4 okunma

Torbalı’daki Patlama ile İlgili Bilirkişi Raporu Hazırlandı

ABONE OL
Ekim 25, 2024 12:44
Torbalı’daki Patlama ile İlgili Bilirkişi Raporu Hazırlandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İzmir’in Torbalı ilçesinde 30 Haziran’da meydana gelen şırdancı dükkanında meydana gelen patlama sonucunda 5 kişi hayatını kaybetmiş, 63 kişi yaralanmıştı. Patlamanın sebebiyle ilgili bilirkişi raporu hazırlandı.

Raporda, LPG gazında sızıntı olduğu, biriken gazın patlamaya neden olduğu, patlamanın oluşturduğu alev topunun diğer bölümlere yayıldığı ve ani basınç nedeniyle yıkıma neden olduğu belirlendi. Ayrancılar Mahallesi Barış Manço Caddesi’ndeki iş yerinde meydana gelen patlamada, Ruken Çağur (31), Evin Aslan (36), kardeşi Birgül Sarsılmaz (44), Havin Ergin (17) ve Dilek Bağ (24) yaşamını yitirdi. Patlamada hasar gören bina ve çevredeki 10 bina da hasar gördü.

Patlama sonrası tüp değiştiren M.K. ve işletme sahibi G.K. gözaltına alındı. İki şüpheli de tutuklandı. İş yerinin 6 aydır ruhsatsız olduğu tespit edildi. G.K., 29 Mayıs’ta belediyeye ruhsat başvurusunda bulunmuştu. İfadesinde, tüpü değiştirdiğini ve herhangi bir sorun olmadığını belirtti. M.K. ise ifadesinde uygun işlem yaptığını söyledi.

Bilirkişi raporunda, iş yerinde gaz kaçağını tespit eden ve uyarı veren bir cihaz bulunmadığı belirtildi. Ayrıca, iş yerinin bodrum katında LPG tüpü bulundurulmasının yasak olduğu ve işletmecinin bu kurala uymadığı tespit edildi.

M.K.’nin tüpü dikkatsiz, tedbirsiz ve hızlı bir şekilde taktığı ve tüp takabilme eğitimi aldığına dair bir belgesinin bulunmadığı da raporda belirtildi. LPG tüpünde gaz kaçağı olduğu tespit edildi ve gaz dedektörü tarafından uyarı verildi.

Raporda, LPG’nin havadan ağır olması nedeniyle yere çöktüğü ve buzdolabının elektrik aksamından kıvılcım çıkması sonucu yangının çıkmış olabileceği de ifade edildi. Ayrıca iş yerinin havasız bırakıldığı, havalandırma olmadığı ve elektrik aksamının LPG gazı kullanılan yer için uygun olmadığı belirtildi. Bu nedenle patlamanın iş yeri sahibi G.K.’nin gerekli özen yükümlülüğünü yerine getirmemesinden kaynaklandığı değerlendirildi.

Yerel Haberler Güvenlik Torbalı 3-sayfa Sağlık Güncel Çevre İzmir Lpg

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.