DOLAR 34,1905 -0.03%
EURO 37,8440 0.03%
ALTIN 2.907,49-0,54
BITCOIN 2058818-2.60838%
İstanbul
19°

AÇIK

12:58

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Togg, ZEPS Fuarı ile Bosna Hersek’te Tanıtıldı
6 okunma

Togg, ZEPS Fuarı ile Bosna Hersek’te Tanıtıldı

ABONE OL
Ekim 2, 2024 08:39
Togg, ZEPS Fuarı ile Bosna Hersek’te Tanıtıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekib Avdagiç, Bosna Hersek’te düzenlenen ZEPS Fuarı’nda Türkiye’nin milli otomotiv markası Togg’u tanıttıklarını belirterek, “560 yıl önce atalarımız bu topraklara gelmişti. Şimdi ise Anadolu’nun yerli markası Togg ile buradayız.” dedi. Avdagiç, Türkiye ile Bosna Hersek arasındaki ticaret hacminin henüz 1 milyar doları aşamadığını ancak 2024 yılında bu hedefe ulaşmayı hedeflediklerini ifade etti.

Balkanların en önemli ticaret fuarlarından biri olan ZEPS, bugün Türkiye’nin Partner Ülke olarak katılımıyla açıldı. Togg’un yanı sıra birçok Türk markası, fuarda Balkan ve Avrupa ülkelerine yeni ürünlerini tanıttı.

İstanbul Ticaret Odası (İTO) tarafından organize edilen fuarda, Türkiye’nin çeşitli şehirlerinden gelen 35 firma yer alıyor. Ambalaj, aydınlatma, bilişim, eğitim, elektrikli ev aletleri, gıda, hazır giyim, inşaat, kırtasiye, mobilya, sanayi ve uzay sanayisi gibi sektörlerin lider firmaları fuarda yerlerini aldı.

Avdagiç, ZEPS Fuarı’nın Türkiye’nin dış ticaretine katkı sağlayacağına inandığını ve yeni pazarlar ile iş birlikleri geliştirilmesini hedeflediklerini söyledi. Ayrıca, Bosna Hersek ile Türkiye arasındaki dostluk ve kardeşliğin fuar sayesinde daha da güçlendiğini vurguladı.

Avdagiç, Bosna Hersek’te bugüne kadar 300 milyon dolarlık yatırım yaptıklarını ve bu yatırımların hızla artacağına inandığını belirtti. Ayrıca, Bosna Hersek’in Türklerin Batıya doğru yolculuğunu hızlandıracak önemli bir durak olduğunu ve ticari ilişkilerin canlı tutulmasının hedeflendiğini kaydetti.

Avdagiç, ZEPS Fuarı’ndan en önemli beklentilerinin Türk firmalar ile Bosna Hersekli firmalar arasında iş birliğinin daha da gelişmesi olduğunu ve fuarın yeni yatırım ve projelere başlangıç olması amacını taşıdığını ifade etti.

ZEPS 2024 Fuarı, 5 Ekim’de sona erecek.

Uluslararası İlişkiler Şekib Avdagiç Otomobil istanbul Türkiye Ekonomi TOGG

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP