DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 21572650.50642%
İstanbul
21°

HAFİF YAĞMUR

19:11

AKŞAMA KALAN SÜRE

Tıp dünyası şokta! Aşırı alkol tüketen adamın cinsel organı doktorlar tarafından kesildi
7 okunma

Tıp dünyası şokta! Aşırı alkol tüketen adamın cinsel organı doktorlar tarafından kesildi

ABONE OL
Eylül 6, 2024 07:43
Tıp dünyası şokta! Aşırı alkol tüketen adamın cinsel organı doktorlar tarafından kesildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

65 yaşında, kontrol edilemeyen tip 2 diyabet ve prostat büyümesi rahatsızlıkları bulunan bir hasta, aşırı alkol tüketimi nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Yapılan incelemeler sonucunda, hastanın cinsel organında kangren tespit edildi ve “toplam cinsel organ nekrozu” teşhisi konuldu.

ALKOLLÜN DİYABET ÜZERİNE YIKICI ETKİSİ

Hastanın sağlık durumu stabilize olsa da prostatında ciddi bir büyüme ve çok sayıda apse bulundu. Kangrenin hızlı ilerlemesi nedeniyle, cinsel organın tamamının alınması kaçınılmaz oldu. Bu nadir görülen durum hastanın hayatını tehlikeye atıyordu.

ACİL CERRAHİ MÜDAHALE

İnsülin, antibiyotik ve kan nakli tedavileri uygulandı, ancak vücut bu tedavilere yanıt vermedi. Kangrenli bölgenin yayılması sonucunda, cinsel organ nekroza uğradı ve tamamen alındı. Bu ciddi ameliyat, üroloji uzmanları tarafından gerçekleştirildi.

UYARI: DİYABET VE ALKOLÜN TEHLİKELİ BİRLEŞİMİ

Üroloji Vaka Raporları dergisinde yayınlanan bir makaleye göre, cinsel organda lokalize iskemik kangren nadir görülen bir durumdur. Bu durum sepsis riskini artırır ve ölümcül sonuçlara yol açabilir. Ameliyattan sonra hasta taburcu edildi.

AMPUTASYON KARARI

Kısmi penektomi için yeterli doku bulunamaması nedeniyle, total penektomi yapılması gerekti. Hastaya ameliyatın gerekliliği ve uzun vadeli etkileri açıklandı. Uzmanlar, diyabet ve aşırı alkol kullanımının vücuda ciddi zararlar verdiğini ve tedavi sürecini zorlaştırdığını vurguluyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP