DOLAR 34,3054 0.31%
EURO 37,5445 -0.07%
ALTIN 2.925,561,27
BITCOIN 21628662.9067%
İstanbul
20°

HAFİF YAĞMUR

16:02

İKİNDİYE KALAN SÜRE

TikTok’taki meydan okumada 19 ortaokul öğrencisi yaralandı
7 okunma

TikTok’taki meydan okumada 19 ortaokul öğrencisi yaralandı

ABONE OL
Ekim 12, 2024 08:48
TikTok’taki meydan okumada 19 ortaokul öğrencisi yaralandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

## Kosova’da TikTok Meydan Okuması: 19 Ortaokul Öğrencisi Kendini Yaraladı

Kosova’nın güneybatısındaki Yakova şehrinde, Çinli sosyal medya platformu TikTok’taki bir meydan okumaya (challenge) katılan en az 19 ortaokul öğrencisi kendini yaraladı.

Soruşturma Başlatıldı

Kosova Polisi Yakova Bölgesi Sözcüsü Sheremet Elezaj, 7-9 Ekim tarihleri arasında, farklı zaman dilimlerinde, 19 öğrencinin kendilerine zarar verdiğini açıkladı. Elezaj, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğrencilerin kendilerini yaralama olayları üzerine intihara yönlendirme suçundan soruşturma başlatıldığını belirtti. Soruşturmanın devam ettiği ve yaralı sayısının artabileceği de belirtildi.

Ellerini Kesici Aletlerle Yaraladılar

Yakova Belediyesi Eğitim Müdürü Eranda Kumnova Baçi, yerel basına yaptığı açıklamada, kendine zarar veren öğrencilerin ortaokulda eğitim gördüğünü ifade etti. Kumnova Baçi, ailelerin ihbarları sonrasında öğrencilerin telefonlarında yapılan incelemede, TikTok’taki bir meydan okumaya katıldıkları ve ellerini kesici aletlerle yaraladıklarıyla ilgili fotoğraflar bulunduğunu belirtti.

Devlet Kurumlarında Kullanımı Yasaklandı

Öğrencilerin sağlık durumlarının iyi olduğunu belirten Kumnova Baçi, benzer meydan okumalara katılan diğer öğrencileri tespit etmek için kontrollerin devam ettiğini vurguladı. Kosova hükümeti ise Haziran ayında “siber güvenliği artırmak” amacıyla, Çinli sosyal medya platformu TikTok’un devlet kurumlarında kullanımı ve çalıştırılmasını yasaklama kararı almıştı.

Kaynak: AA / Eren Beksaç – Güncel

Güvenlik Güncel kosova Eğitim Dünya Suç

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.