DOLAR 34,2956 0.1%
EURO 36,9910 -0.04%
ALTIN 2.997,44-0,99
BITCOIN 2287708-0.99638%
İstanbul
18°

AZ BULUTLU

18:19

AKŞAMA KALAN SÜRE

TİKA ve Macaristan Arasında Stratejik Kalkınma Ortaklığı Anlaşması İmzalandı
5 okunma

TİKA ve Macaristan Arasında Stratejik Kalkınma Ortaklığı Anlaşması İmzalandı

ABONE OL
Ekim 23, 2024 11:56
TİKA ve Macaristan Arasında Stratejik Kalkınma Ortaklığı Anlaşması İmzalandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanlığına bağlı Macaristan Yardım Ajansı (Hungary Helps Agency), stratejik bir kalkınma ortaklığına yönelik bir mutabakat zaptını imzalamıştır.

TİKA Genel Merkezinde gerçekleştirilen törene, TİKA Başkanı Serkan Kayalar, Macaristan Yardım Ajansı Genel Müdürü Peter Kovacs, Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Tristan Azbej, TİKA Dış İlişkiler ve Ortaklılar Dairesi Başkanı Uğur Tanyeli ve Macaristan’ın Ankara Büyükelçisi Viktor Matis katılmıştır.

Bu mutabakat zaptı, iki ülkenin çeşitli alanlarda ortak projeler geliştirerek işbirliğini güçlendirmesini hedeflemektedir. Törende, TİKA Başkanı Kayalar ve Macaristan Yardım Ajansı Genel Müdürü Kovacs tarafından imzalanmıştır.

Mutabakat zaptı çerçevesinde eğitim, sağlık, kültürel mirasın korunması, kadınların güçlendirilmesi, mesleki eğitim ve iklim değişikliği gibi alanlarda işbirliği yapılması planlanmaktadır.

Bu anlaşma, iki ülkenin mevcut ilişkilerini daha da derinleştirmesi ve uluslararası kalkınma yardım çalışmalarında daha etkili bir işbirliği yapması amacıyla hayata geçirilmiştir.

Uluslararası İlişkiler Macaristan Politika Eğitim Güncel ankara

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.