DOLAR 34,1163 0.29%
EURO 38,0427 -0.05%
ALTIN 2.862,861,20
BITCOIN 2135884-1.03729%
İstanbul
23°

PARÇALI BULUTLU

18:57

AKŞAMA KALAN SÜRE

TİKA, Türk-Macar Kültür Yılı etkinlikleri düzenledi
10 okunma

TİKA, Türk-Macar Kültür Yılı etkinlikleri düzenledi

ABONE OL
Eylül 10, 2024 07:49
TİKA, Türk-Macar Kültür Yılı etkinlikleri düzenledi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye ile Macaristan arasındaki diplomatik ilişkilerin 100. yılını kutlayan Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Başkanlığı, Kanuni Sultan Süleyman ve Miklos Zrinyi’nin anısına Zigetvar’da “Türk Günü” etkinlikleri düzenledi. Bu etkinlikler, “Türk-Macar Kültür Yılı” kapsamında gerçekleştirildi.

TİKA’nın açıklamasında belirtildiği gibi, “Türk Günü” etkinlikleri, her yıl eylül ayında Macaristan’ın Zigetvar kentinde düzenlenen “Kanuni-Zrinyi Anma Günleri” çerçevesinde gerçekleştirildi. Bu anma günleri, Kanuni Sultan Süleyman ve Miklos Zrinyi’nin anısına düzenlenen geleneksel etkinliklerdir.

TİKA tarafından restore edilen ve Yunus Emre Meydanı’nda bulunan Zigetvar Türk Evi’nde düzenlenen “Türk Günü” etkinliklerine Türkiye’nin Budapeşte Büyükelçisi Gülşen Karanis Ekşioğlu, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Türkiye Maarif Vakfı Başkanı Birol Akgün ve heyetleri ile Zigetvar halkı katıldı.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı’nın muhteşem gösterisinin sergilendiği etkinlikte, katılımcılara baklava, börek, lokum gibi geleneksel Türk lezzetleri ve Türk kahvesi ikram edildi.

Kaynak: AA / Güncel

Kültür Sanat Macaristan Budapeşte Zigetvar Türkiye Güncel

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP