DOLAR 34,1220 0.29%
EURO 38,1220 0.13%
ALTIN 2.874,711,62
BITCOIN 2136562-1.3881%
İstanbul
22°

HAFİF YAĞMUR

05:17

SABAHA KALAN SÜRE

TİKA, Kolombiya’da Yerli Halk İçin İçme Suyu Arıtma Sistemi Kurdu
17 okunma

TİKA, Kolombiya’da Yerli Halk İçin İçme Suyu Arıtma Sistemi Kurdu

ABONE OL
Ağustos 16, 2024 08:48
TİKA, Kolombiya’da Yerli Halk İçin İçme Suyu Arıtma Sistemi Kurdu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Kolombiya’nın çöl bölgesi La Guajira’da yaşayan Barrancon Yerli Halkı’nın içme suyu ihtiyacını karşılamak için bir arıtma sistemi kurdu. Bu proje, 60 ailenin yaşadığı Barrancon bölgesindeki temiz suya erişimi artırmayı hedefliyor.

Projenin açılışına, Türkiye’nin Bogota Büyükelçisi Beste Pehlivan Sun, Kolombiya Devlet Başkanlığı Uluslararası İşbirliği Ajansı (APC Colombia) Genel Direktörü Eleonora Betancur Gonzalez, Barrancas Belediye Başkanı Vicente Berardinelli Carrillo, La Guajira Üniversitesi Rektörü Carlos Arturo Robles Julio, TİKA yetkilileri ve bölge halkı katıldı.

Açılış töreninde konuşan APC Genel Direktörü Betancur, TİKA’nın Kolombiya’da kırılgan gruplara yönelik doğrudan projelerine değinerek, “Bu proje ile TİKA, ülkemizin önceliklerine ve yerli toplulukların ihtiyaçlarına duyduğu hassasiyeti bir kez daha kanıtladı. Bu tür işbirlikleri, ülkelerimizi daha da yakınlaştırıyor ve bağlarımızı güçlendiriyor.” şeklinde ifade etti.

Barrancas Belediye Başkanı Berardinelli ve La Guajira Üniversitesi Rektörü Robles da bölgede yaşanan su kaynakları yetersizliğine dikkat çekerek, TİKA’ya projeyi hayata geçirdikleri için teşekkürlerini sundular.

Yerli çocukların gösterileriyle başlayan tören, su arıtma odası ve Wotkasainru Etno-eğitim Merkezi ziyaretleriyle devam etti. Saatte 500 litre su arıtma kapasitesine sahip sistem, bölgedeki tüm nüfusa ve 53 öğrenciye eğitim veren Wotkasainru Etno-eğitim Merkezi’ne temiz su sağlayarak, salgın hastalıkların önlenmesine katkıda bulunmayı amaçlıyor.

Venezuela sınırında yer alan La Guajira çöl iklimi ve kaynak yetersizliği nedeniyle temiz suya erişim konusunda ciddi sorunlar yaşıyor. Yerli topluluklar, temiz suya ulaşmak için uzun mesafeler kat etmek zorunda kalıyor ve bu durum salgın hastalıklar ve gıda güvensizliği gibi sorunlara yol açıyor.

La Guajira’da hayata geçirilen bu proje, bölgede gerçekleştirilen uluslararası yardım çalışmaları için örnek teşkil ediyor. Temiz suya erişim, Birleşmiş Milletler’in (BM) 6 numaralı Sürdürülebilir Kalkınma Hedefi kapsamında da vurgulanan bir konu olarak, çöl koşullarında yaşayan yerli halkların yaşam standartlarının iyileştirilmesinde büyük önem taşıyor.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı Kolombiya Kolombiya Dünya Çöl Çevre Dış Politika Kültür Sanat Dünya Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP