DOLAR 34,2906 0.16%
EURO 37,0922 -0.36%
ALTIN 3.028,620,57
BITCOIN 22970280.73622%
İstanbul
15°

AÇIK

05:56

SABAHA KALAN SÜRE

Tiflis’te Geleneksel Türk Ebru Sanatı Atölyesi Düzenlendi
9 okunma

Tiflis’te Geleneksel Türk Ebru Sanatı Atölyesi Düzenlendi

ABONE OL
Ekim 26, 2024 08:47
Tiflis’te Geleneksel Türk Ebru Sanatı Atölyesi Düzenlendi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Gürcistan’ın başkenti Tiflis’te Yunus Emre Enstitüsü (YEE) tarafından düzenlenen “Geleneksel Türk Ebru Sanatı Atölyesi” programları büyük ilgi gördü.

Tiflis YEE Ofisi’nin verdiği bilgiye göre, İvane Javakhishvili Tiflis Devlet Üniversitesi Resim Bölümü ve YEE Tiflis Merkezi’nde gerçekleştirilen atölye çalışmaları, Türk ebru sanatını meraklılarına tanıttı.

Tiflis Devlet Üniversitesi’ndeki programda Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümü’nden Arş. Gör. Dr. Naciye Detseli ve Arş. Gör. Hümeyra Özdemir, ebru sanatının tarihçesini ve tekniklerini katılımcılara anlattı.

Üniversite öğrencileri, sanatçılar rehberliğinde ebru sanatının inceliklerini keşfederken, su üzerinde renk ve desenlerin dansına şahit oldular.

YEE Tiflis Merkezi’nde düzenlenen atölye çalışması da sanatçılar, kültür merkezi öğrencileri ve Türk kültürüne ilgi duyan Tiflis sakinleri tarafından yoğun ilgiyle karşılandı.

Tiflis YEE Koordinatörü Zekeriya Gültekin, etkinliğin Türk sanatı ve kültürünü tanıtmak amacıyla düzenlendiğini vurguladı.

“Geleneksel Türk ebru sanatı, tarihimizin ve kültürümüzün derin izlerini taşıyor. Bu etkinliklerle amacımız hem Türk kültürünü tanıtmak hem de sanatı herkes için erişilebilir hale getirmek,” dedi Gültekin.

Katılımcılar, ebru sanatının inceliklerini öğrenirken, kültürel mirasın eşsiz bir parçası olan ebrunun büyüleyici dünyasına adım attılar.

Her iki atölye programına katılanlar, ebru sanatının inceliklerini keşfederken kendi ebru eserlerini yaratmanın heyecanını yaşadılar.

Kaynak: AA / Davit Kachkachishvili – Güncel

Kültür Sanat Gürcistan Etkinlik Eğitim Güncel Tiflis Kültür Sanat

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP