DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 2139715-0.47656%
İstanbul
21°

PARÇALI BULUTLU

16:27

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Ticaret Bakanlığı, Kırtasiye ve Okul Ürünleri Denetimlerini Sürdürüyor
15 okunma

Ticaret Bakanlığı, Kırtasiye ve Okul Ürünleri Denetimlerini Sürdürüyor

ABONE OL
Ağustos 22, 2024 10:57
Ticaret Bakanlığı, Kırtasiye ve Okul Ürünleri Denetimlerini Sürdürüyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yeni eğitim-öğretim yılının başlamasına sayılı günler kala, Ticaret Bakanlığı ekipleri kırtasiye ve okul ürünlerine yönelik denetimlerini sıkılaştırıyor.

Bakanlık ekipleri, 81 ilde eş zamanlı olarak başlatılan denetimlerde kırtasiye malzemelerinden okul ürünlerine kadar geniş bir yelpazede incelemeler yapıyor.

Ankara’daki bir kırtasiyede gerçekleştirilen bir denetimde ekipler, fiyat etiketleri ve ürün güvenliğini titizlikle kontrol etti.

Tüketici haklarını koruma ve öğrencilerin sağlığını tehdit edebilecek ürünlerin piyasaya sürülmesini engellemek amacıyla yürütülen denetimlerde, kalem, silgi, defter, çanta gibi temel kırtasiye ürünlerinin fiyat etiketleri dikkatlice inceleniyor.

Ekipler, ürün üzerinde etiket bulunup bulunmadığını, etiket bilgilerinin eksiksiz olup olmadığını, menşei ve fiyat değişim tarihini kontrol ediyor.

Yerli üretim ürünlerin üzerinde “yerli üretim” logosunun bulunup bulunmadığı ve etiket fiyatının kasa fiyatı ile uyumlu olup olmadığı da denetleniyor.

Fiyat etiketlerinin yanı sıra ürün güvenliğine ilişkin incelemeler de yapılıyor.

Bu kapsamda, boya malzemeleri, oyun hamurları, parmak boyaları gibi oyuncak niteliğindeki ürünlerde CE işaretinin bulunup bulunmadığı kontrol ediliyor.

Bakanlık ekipleri, denetimlerini önümüzdeki dönemde de düzenli aralıklarla sürdürecek.

Ticaret Bakanlığı Ekonomi ankara Ekonomi Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP