DOLAR 34,1216 0.29%
EURO 38,1229 0.15%
ALTIN 2.873,971,59
BITCOIN 2140775-1.00597%
İstanbul
22°

HAFİF YAĞMUR

05:17

SABAHA KALAN SÜRE

Ticaret Bakanlığı ile YÖK Arasında İhracat Akademisi İş Birliği Protokolü İmzalandı
19 okunma

Ticaret Bakanlığı ile YÖK Arasında İhracat Akademisi İş Birliği Protokolü İmzalandı

ABONE OL
Ağustos 13, 2024 11:38
Ticaret Bakanlığı ile YÖK Arasında İhracat Akademisi İş Birliği Protokolü İmzalandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ticaret Bakanlığı ve Yükseköğretim Kurulu (YÖK) arasında İhracat Akademisi için iş birliği protokolü imzalandı.

Tören, Ticaret Bakanı Ömer Bolat ve YÖK Başkanı Erol Özvar’ın katılımıyla gerçekleştirildi. Özvar, küresel ticaret rekabetinin arttığını ve başarılı olabilmek için eğitimli, yenilikçi ve küresel trendlere hakim yeni nesillere ihtiyaç duyulduğunu belirtti.

İhracat Akademisi’nin, Ticaret Bakanlığı ve YÖK üyelerinin yanı sıra üniversite uzmanları ve ihracat sektöründen deneyimli kişilerin yer alacağı bir danışma kurulu tarafından yönetileceğini vurgulayan Özvar, akademinin üniversiteler ve sektör iş birliğiyle gençlerin ve mezunların ihracat alanında uzmanlaşmasını sağlayacak eğitim programları sunacağını söyledi. Bu programlar, teorik bilginin yanında pratik uygulamaları da içerecek ve öğrencilerin iş dünyasına uyum sağlamalarına yardımcı olacak.

Bakan Bolat ise İhracat Akademisi’nin bilgilendirme ve eğitim faaliyetlerini akademik ve kurumsal bir çatı altında güçlendireceğini ifade etti. Bu protokolün ihracatçıların eğitimini ve bilgilendirilmesini hızlandıracağını belirten Bolat, üniversitelerin iş dünyasıyla iş birliğinin ekonomik gelişmenin temel taşlarından biri olduğunu vurguladı.

Bakan Bolat, İhracat Akademisi’nde Ticaret Bakanlığı uzmanlarının, sektör temsilcilerinin ve üniversitelerden seçkin öğretim üyelerinin bir araya gelerek donanımlı ihracatçılar yetiştireceğini söyledi. Ayrıca, şehirlerdeki üniversiteler bünyesinde Sürekli Eğitim Merkezleri ile iş birlikleri yaparak ihracat konusunda güncel bilgiye erişimi sağlayacaklarını ifade etti. Bu iş birlikleri, öğretim üyelerinin akademik birikimini kullanacak ve mezunların iş dünyasıyla tanışmalarına imkan sağlayacak seminerler düzenleyecek.

İhracat Akademisi’nde, dış ticaretin tüm süreçlerinin uygulamalı olarak anlatılacağını ve katılımcıların eğitim sonunda dış ticaret süreçlerini tek başına yönetebilecek seviyeye geleceğini belirten Bakan Bolat, müfredatın Ticaret Bakanlığı, YÖK, üniversiteler ve ihracat sektöründen temsilcilerin yer aldığı bir Akademik Danışma Kurulu tarafından hazırlandığını söyledi. Müfredat, yeni nesil iş yapma tekniklerini temel alıyor ve dış ticaret uzmanlarından öğrencilere, girişimcilerden profesyonellere kadar geniş bir kitleye hitap ediyor.

Bakan Bolat, İhracat Akademisi’nin uluslararası pazar analizi, müşteri bulma, lojistik, gümrükleme, finansman ve markalaşma gibi ihracatın her aşamasına ilişkin bilgi ve deneyim kazandırarak firmalara güç katacak mezunlar yetiştirmesini umduğunu ifade etti. Ayrıca, İhracat Akademisi mezunlarının özel sektörde staj yapmalarını kolaylaştırmak için çalışmaların devam ettiğini belirtti.

Konuşmaların ardından Özvar ve Bolat protokolü imzaladı ve aile fotoğrafı çektirdi.

Ticaret Bakanlığı Ekonomi Eğitim Ekonomi Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP