DOLAR 34,1142 0.28%
EURO 38,1059 0.12%
ALTIN 2.866,331,32
BITCOIN 21719712.45521%
İstanbul
23°

PARÇALI BULUTLU

16:29

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Birleşik Krallık ile ticaret görüşmeleri gerçekleştirdi
11 okunma

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Birleşik Krallık ile ticaret görüşmeleri gerçekleştirdi

ABONE OL
Ağustos 14, 2024 08:56
Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Birleşik Krallık ile ticaret görüşmeleri gerçekleştirdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye Cumhuriyeti Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Birleşik Krallık’ın yeni İş ve Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı ve Ticaret Kurulu Başkanı Jonathan Reynolds ile bir video konferans görüşmesi gerçekleştirdi.

Bakan Bolat, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, görüşmede iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin güçlendirilmesi için atılacak adımları ele aldıklarını belirtti. Görüşmede, özellikle 2024 yılında ikili ticaret hacminin 20 milyar doları aşması hedeflendiği ve bu hedefe ulaşmak için yapılacak çalışmaların ele alındığı kaydedildi.

Bakan Bolat, ayrıca Türkiye ile Birleşik Krallık arasında güncellenmesi planlanan Serbest Ticaret Anlaşması (STA) müzakerelerinin Ankara’da başlatılması konusunda mutabakata varıldığını vurguladı. STA’nın hizmetler ve yatırımlar alanında genişletilmesinin, iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin daha da derinleşmesi ve liderlerin hedeflediği 30 milyar dolarlık ticaret hacmine ulaşılmasında önemli bir rol oynayacağı vurgulandı.

Bakan Bolat, görüşmede yenilenebilir enerji ve ulaştırma projelerinde iki ülke arasındaki finansman işbirliğinin önemine değindi ve üçüncü ülkelerde işbirliği potansiyelinin tam olarak değerlendirilmesi için çalışmaların devam edeceğini belirtti.

Bakan Bolat, Bakan Reynolds’a yeni görevinde başarılar diledi.

Birleşik Krallık Ticaret Bakanı Ömer Bolat Konferans Ekonomi ankara Dış Politika Politika Ekonomi Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP