DOLAR 34,1031 0.21%
EURO 38,0993 0.07%
ALTIN 2.841,380,44
BITCOIN 21713472.59384%
İstanbul
21°

HAFİF YAĞMUR

13:03

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

TESK Genel Başkanı: Taksimetre ayarlama ücreti standart olmalı
5 okunma

TESK Genel Başkanı: Taksimetre ayarlama ücreti standart olmalı

ABONE OL
Ağustos 10, 2024 07:57
TESK Genel Başkanı: Taksimetre ayarlama ücreti standart olmalı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, taksimetre ayarlama ücretlerinin standartlaştırılması gerektiğini vurguladı. Palandöken, bu durumun hem esnafın hem de taksimetre ayarlama işlemi için harcanan zamanın telafisi için önemli olduğunu belirtti.

Palandöken, Türkiye genelinde taksimetre ayarlama ücretlerinin farklılık göstermesinin taksici esnafını ve çalışanlarını mağdur ettiğini ifade etti. Özellikle döviz kurunun dalgalanmasıyla birlikte yakıt fiyatlarındaki artışın taksi ücretlerine yansımasıyla birlikte taksimetre ayarlama ücretlerinin de yükseldiğini belirtti. Palandöken, “Bilindiği üzere, taksimetre ayarlama ücretleri her ilde farklı. En ucuz ilde bile bu ücret bin liranın üzerinde, İstanbul gibi büyük şehirlerde ise 3 bin TL’ye kadar çıkıyor. Bu durum, 100 bin civarında taksici esnafını ciddi şekilde etkiliyor,” dedi.

“Taksimetre ayarlama ücreti sorunu çözülmeli”

Palandöken, özellikle İstanbul ve Ankara gibi büyük şehirlerde taksici esnafının taksimetre ayarlama işlemi için uzun kuyruklarda zaman ve para kaybettiğini vurguladı. Yüksek ayarlama ücretlerinin taksici esnafını yedek parça, lastik ve yakıt giderlerinde zorladığını belirten Palandöken, “Bu yüksek fiyatlar, esnafın yanında çalışanlarına da mağduriyet yaşatıyor. Taksimetre ayarlama işlemi aslında kolay bir işlem olmasına rağmen, bu külfet çok büyük. Yaklaşık 100 bin taksici esnafı bu konuda şikayetçi. Bu işlem yılda bir, iki veya üç kez yapılmak zorunda. Fiyatlar sürekli değiştiği için ayarlama işlemi de sık sık tekrarlanıyor. Sorunun çözümü için ilgili bakanlığın standart bir fiyat belirlemesi gerekiyor. Bu standart fiyat, il ve kazanca göre değil, aynı hizmete göre belirlenmeli. Hem esnaf hem de taksici esnafının zaman kaybının önlenmesi için bu konunun bir an önce çözüme kavuşması gerekiyor,” dedi.

Esnaf Ve Sanatkarları Konfederasyonu Bendevi Palandöken Türkiye ankara Tesk Tesk Ulaşım Politika Ekonomi Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP