DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 2141616-0.5559%
İstanbul
23°

PARÇALI BULUTLU

16:27

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Temizlik İşçisi Yapraklarla Sanat Yaratıyor
8 okunma

Temizlik İşçisi Yapraklarla Sanat Yaratıyor

ABONE OL
Eylül 14, 2024 10:47
Temizlik İşçisi Yapraklarla Sanat Yaratıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çankaya Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nde temizlik işçisi olarak görev yapan Fırat Kalkan, 46 yaşında. Parkları temizlerken topladığı yaprakları kullanarak resim ve figürler yapıyor. Kalkan’ın bu yeteneği sayesinde iki sergi açma fırsatı buldu.

2017’den beri belediyede çalışan Kalkan, özellikle sonbaharda dökülen yaprakları kullanarak Atatürk portreleri yapmış ve bu çalışmalarıyla büyük beğeni toplamış. Sadece yaprakları değil, parklardan topladığı çekirdek kabukları ve ağaç dallarını da eserlerinde kullanıyor. Kalkan’ın eserleri, Kuğulu Park ve Ankara Büyükşehir Belediyesi Kızılay Sanat Merkezi’nde sergilendi ve 300’den fazla eseriyle yoğun ilgi gördü.

‘ATATÜRK’ÜN SİLÜETİNİ YAPTIM’

Kalkan, parklardaki yaprakların renklerine hayran kaldığını ve ilk olarak yapraklarla kalp yapmaya başladığını söylüyor. Ardından Atatürk’ün silüetini yapraklarla yapma fikri gelmiş ve birçok farklı çalışma ortaya koymuş. Kalkan’ın çalışmaları, Çankaya Belediyesi’nin resmi sitesinde yayınlanmış ve onu çeşitli gezilere ve kamplara davet etmiş. Demiryollarının fotoğraf yarışmasında ödül kazanan Kalkan, yeteneğini geliştirmek için bir kursa kaydolmuş. Kalkan, çalışmalarını belediye ile paylaşmış ve belediyenin sitesinde yayınlanmasının ardından olumlu yorumlar almış. 2022’de Kuğulu Park’ta ve 2023’ün mart ayında Kızılay Kültür Sanat Merkezi’nde sergiler açmış ve iki sergi de büyük ilgi görmüş. Kalkan, park sakinleri tarafından da seviliyor ve onlarla güzel bir bağ kurmuş. Eserlerini satmayı düşünmüyor ancak gelecekte lösemili ve SMA’lı çocuklar yararına satmayı planlıyor.

Haber-Kamera: Gizem ÇORLU-Mehmet Gökhan HAKBİLİR /ANKARA,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çankaya Belediyesi Yerel Haberler Kültür Sanat Güncel Kültür Sanat Çevre Yaşam

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP